8. Rally Kumrovec 2019. - Otvorenje nove sezone rally-a
  • Napisao/la 
  • Objavljeno u Rally

8. Rally Kumrovec 2019. - Otvorenje nove sezone rally-a

Početak nove sezone rally-a u lijepoj našoj kuca na vrata. Već tradicionalno za otvorenje čeka nas Rally Kumrovec i to osmi po redu. Prvog vikenda u ožujku (1. - 2. ožujak 2019) Kumrovcem i okolicom veselo će zabrujati motori trkaćih jurilica i razbuditi Hrvatsko Zagorje iz zimskog sna.

Od ove sezone uvedeno je novo prvenstvo, Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske na kojem pravo bodovanja imaju i posade s stranim licencama. Sezona se sastoji od ukupno šest rally-a, četiri rally-a voze se u Hrvatskoj, a dva u Sloveniji. Nadamo se da će Rally Kumrovec i ostali rally-i u kalendaru ugostiti veliki broj stranih posada koje će podići atraktivnost natjecanja i dodatno začiniti ljepotu rally-a. Domaćim posadama biti će to dodatni izazov, ali i poticaj za bolje pripreme prije sezone, kao i za vožnje "na nož". Poželjeti ćemo i veći broj posjetitelja koji će uživati gledajući cestovne vratolomije.

Itinerer Rally-a Kumrovec ove je godine promijenjen. Zbog rekonstrukcija prometnica u Kumrovcu organizator je morao promijeniti stari itinerer koji je bio vrlo atraktivan, ali s vremenom je pomalo i dosadio, pa je ovo više nego dobrodošla promjena. Za posade je to novi izazov, a za gledatelje neka nova atraktivna mjesta. Ovogodišnje izdanje Rally-a Kumrovec ima ukupno 66,40 km brzinskih ispita na kojima se smjenjuje mnoštvo vezanih zavoja i prijevoja koji su zaštitni znak ovog rally-a.

Prvi dan, petak 01.03.2019. rezerviran je za prolog u Termama Tuhelj u dnevnom i noćnom izdanju. Ove godine organizator je odlučio i prolog uvrstiti u rezultate. Da li će ta odluka utjecati na atraktivnost prologa koji se do sada bio revijalnog karaktera vidjet ćemo uskoro.

U subotu 02.03.2019. na redu je ukupno šest brzinskih ispita koji prolaze kroz Kumrovec i Zagorska sela. Cilj je u kumrovečkom Muzeju Staro selo, a prvo vozilo se očekuje u 17:15 sati.
Najuspješniji vozač dosadašnjih sedam kumrovečkih rally-a je Mađar Janos Szilagyi s tri pobjede. Ove godine najavio je dolazak s Ford Fiestom R5. 2017. i 2018. godine pobjedničko postolje osvojio je Austrijanac Niki Mayr-Melnhof. Nadamo se da će se vratiti i po treću pobjedu.

Lista prijava biti će objavljena 26.02.2019., a do tada pratite listu pretprijava: 

http://www.rally-kumrovec.com/2019/index.php/hr/natjecatelji/lista-pretprijavljenih

Za vremensku prognozu je još prerano. Prošlogodišnje izdanje iznenadilo je snijegom, ali organizator je bio spreman i ceste su na vrijeme očišćene...čak bi se moglo reći i predobro očišćene.

Dio predviđen za gledatelje na službenim stranicama 8. Rally-a Kumrovec 2019. za sada ne nudi nikakve informacije osim satnice rally-a. Nadamo se da će se to kroz koji dan promijeniti jer i gledatelji su jedan vrlo važan dio natjecanja.

Službena stranica: 
http://www.rally-kumrovec.com
Autosport.hr