19. Rally Poreč 2018. - Rasplet Prvenstva Hrvatske u rallyu
  • Napisao/la 
  • Objavljeno u Rally

19. Rally Poreč 2018. - Rasplet Prvenstva Hrvatske u rallyu

Uzbudljivo domaće prvenstvo u rallyu stiglo je do završnice, a posljednje nedoumice oko plasmana posada bit će razriješene za par dana.

Iako je 19. Rally Poreč bio najavljen za sredinu studenog, održat će se nešto ranije, jer se otvorilo mjesto u kalendaru nakon odgode Croatia rallya. Ponajbolje će domaće, ali i strane posade juriti uskim i zavojitim cestama Poreštine i okolice u borbi za bodove u nacionalnim prvenstvima Hrvatske i Slovenije. 

Zaštitni znak Rallya Poreč, gradski prolog vozit će se u petak, 28. rujna u večernjim satima na Gradskom parkiralištu u Partizanskoj ulici, gdje će biti smješten i startno-ciljni portal. Prvog dana natjecanja u itinereru je i brzinac Tar, čiji dio prolazi uz samo more i na njemu su proteklih godina nastale mnoge atraktivne fotografije koje su u jednom kadru spojile prirodnu ljepotu hrvatske obale i sportsko natjecanje. Subotnji dio programa donosi devet brzinskih ispita, vozit će se dionicama između Svetog Ivana i Tinjana, od Červara do Kanfanara, od Mugebe do Dračevca i od Žbandaja do Vržnavera.

Ukupna duljina itinerera 19. Rallya Poreč iznosi 313 km, a brzinskih ispita 95 km.

Lista prijava Rally Poreč 2018.

Ukupno 79 posada jurit će brzinskim ispitima Rallya Poreč 2018. Skliske i zavojite ceste Istre izazov su svake godine kako za velike, tako i male trkače jurilice, a gledateljima donose atraktivne prolaze koji se ne propuštaju.

Gdje: Karte brzinskih ispita 

Kada: Itinerer

Kako: Rally vodič
Autosport.hr