Rok Turk i Blanka Kacin osvojili 27. Rally Opatija 2018.
  • Napisao/la 
  • Objavljeno u Rally

Rok Turk i Blanka Kacin osvojili 27. Rally Opatija 2018.

Nakon dva dana, 12 brzinskih ispita i 103 pređena kilometra, 27. Rally Opatija je došao svome kraju. Kao pobjednici Kvarner napuštaju Rok Turk i Blanka Kacin, koji su u Peugeotu 208 T16 R5 s 58:55.4 minuta ostvarili najbrže vrijeme, 11.4 sekunde brže od prošlogodišnjih pobjednika, Viliama Prodana i Zorana Raštegorca (Škoda Fabia R5).

„Mislim da se Vili super pripremio na ovu utrku, ipak je pobijedio prošle godine,“ krenuo je novopečeni pobjednik. “Super nam je uspjela prva mokra Učka, tamo smo napravili prvu razliku koju smo nekako održali do kraja, bila je to svojevrsna igra rizika, bio je super fight. Sve čestitke Viliju i Friku“.

Treće mjesto je pripalo mađarskoj posadi Antalu Kovacsu i Gergi Istovicsu, koji su bili 39.3 sekunde sporiji od Roka Turka i Blanke Kacin. Četvrto mjesto su velikom bitkom izborili još jedni Mađari (koji voze pod hrvatskom zastavom) – Krisztian Hideg i Istvan Kerek (Škoda Fabia R5). Naime, nakon što su petak završili s najboljim vremenom, u subotu su zbog probušene gume morali odustati od borbe za pobjedu.

“Očito Peugeot 208 mora dobit u Opatiji,” nasmijano će Prodan. “Bilo je super, jak fight od starta. Turk je bio odličan, čak bih rekao i iznad očekivanja. Što se pobjede tiče, čestitam mu od srca. Mislim da smo sami sebe pobijedili, prva Učka je bila skliska, slinava, pa smo tamo kiksali. Tamo smo išli nekih 15-20 sekundi sporije od realnog vremena kojeg smo trebali ići i to nas je koštalo pobjede na kraju. No, nema veze, jako smo zadovoljni. U novom autu, drugo mjesto. Osjećamo se kao pobjednici.”

Sreća je nedostajala višestrukom prvaku Hrvatske, Juraju Šebalju, koji je na svom prvom rallyu ove sezone u uskom zavoju izgubio kontrolu nad svojim Hyundaijem i20 R5 i udario stražnjim dijelom zbog čega je ostao bez kotača.

Na ovogodišnjem izdanju opatijskog rallya nastupile su 93 posade iz devet zemalja, od kojih je 12 bilo u prestižnim automobilima R5 klase.
Autosport.hr