Delta Sportaši Hideg - Kerek pobjednici Europskog rally trofeja
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u Rally

Delta Sportaši Hideg - Kerek pobjednici Europskog rally trofeja

Mađari Krisztian Hideg i Istvan Kerek koji nastupaju pod hrvatskom zastavom pobjednici su Europskog rally trofeja za 2016. godinu u kategoriji ERT 2 za takozvane serijske automobile (grupa N). Na finalu sezone, Rallyu Waldviertel u Austriji članovi zagrebačkog AK Delta Sport u svojem Mitsubishi Lanceru EVO IX prošli su 12 brzinskih ispita dugačkih 163,44 kilometara za 1:41:15,1. Drugo mjesto s 4:14,4 minute zaostatka osvojili su Nijemci Björn Satorius i Tina Anemüller u Subaru Imprezi WRX STi. Hideg i Kerek tako su ovogodišnjem naslovu ukupnih pobjednika Mitropa kupa dodali i titulu u ERT2 kategoriji.

Do same završnice Rallya Waldviertel hrvatska je posada vodila i veliku borbu za pobjedu u ukupnom poretku Europskog rally trofeja. No, na posljednja tri brzinska ispita ipak je odlučila taktizirati i čekati pogrešku vodećih Rashida Al-Ketbija i Giovannija Bernacchinija u Fordu Fiesti R5. Mješovita posada iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Italije uspjela je u jakom tempu stići do cilja i slavila s minutom i 22 sekunde prednosti.

Europski rally trofej od ove je sezone počeo s novim sustavom natjecanja koji omogućava natjecateljima nastupe na regionalnim natjecanjima kroz koja tri prvoplasirane posade mogu izboriti finalne sezone na kojem se odlučuje o ukupnom pobjedniku. Hideg i Kerek ERT sezonu su počeli u Sloveniji na Rallyu Velenje, uslijedili su nastupi na zagrebačkom Ina Delta rallyu, Rallyu Weiz u Austriji i Croatia Rallyu u Istri. Na tim su utrkama prikupili dovoljno bodova za plasman na završnicu sezone u kojoj su izborili drugo mjesto ukupnog poretka Europskog rally trofeja i pobjedu u klasi ERT 2.
Autosport.hr