Šebalj u vodstvu nakon prvog brzinca 40. Delte

Šebalj u vodstvu nakon prvog brzinca 40. Delte

Jedan od još uvijek dva rallyja s istim rednim brojem i istim precima danas je započeo u Zagrebu, otvorivši time i domaće prvenstvo u "kraljici automobilizma". 40. Ina Delta Rally otvoren je 1. brzinskim ispitom, točnije prologom na poznatoj stazi između Bundeka i Zagrebačkog Velesajma, na kojoj se u proteklim desetljećima odvijalo toliko utrka i brzinskih ispita... Možda postoje šanse da se oktanski sportovi ponovo vrate u hrvatsku prijestolnicu.

Kako bilo, u vodstvu se nakon prvog brzinca nalazi aktualna šampionska posada Juraj Šebalj - Toni Klinc u Mitsubishi Lanceru. Zagrebački je dvojac bio 9 i pol sekundi brži od drugoplasiranih Daniela Šaškina i Damira Brunera u još jednom Lanceru, ovaj put 10. "generacije". Na trećem mjestu prvi je brzinac završio Nenad Lončarić sa suvozačem Tomislavom Pazmanom u Subaru Imprezi. Najbrži prednjepogonaš je Nikola Dobrila, ujedno četvrti u generalki u Renaultu Clio.

Rally se nastavlja sutra brzincima na još jednoj poznatoj zagrebačkoj automobilističkoj bojišnici - Medvednici.

Ispričavamo se na uzbudljivoj fotografiji. Nismo bili na "licu mjesta", a službenih fotografija nema, osim nekoliko "okinutih" na rampi. Ne mili nam se uzimati slike s Facebooka od drugih autora, jer smo u par navrata zamalo izgubili glavu zbog te krajnje zlonamjerne prakse.

Rezultati 1. brzinskog ispita


Autosport.hr