Jemrić: Pobjeda u klasi, bodovi u džep, pehar Varkonyiju

Jemrić: Pobjeda u klasi, bodovi u džep, pehar Varkonyiju

39. Zagreb Delta Rally za Jemrić Rally Team ostati će zapisan kao još jedna pobjeda u klasi, ali proteklog vikenda u Dugom selu posada Branko Jemrić- Igor Šugar, članovi AK Ad-Astra, praktički je tu pobjedu dobila na poklon. Što se je zbivalo na rallyju ukratko će probati objasniti Jemrić.

- Kako je na utrci startala samo još jedna posada u klasi, pokušali smo drugo mjesto opravdati dobrim vožnjama na brzincima i probati se što više približiti puno jačim autima od naše Fabije, pa tako i jedinom konkurentu Varkonyju koji nastupa sa puno jačim autom od našeg. Kako je i sam Varkony odličan vozač, jedino što smo mogli je čekati da napravi neku grešku, te objeručke iskoristiti priliku za pobjedu. Već prvog dana smo loše ušli u utrku, odabrali krive gume i na samom Martin bregu u zavoju produžili ravno, te izgubili dobrih desetak sekundi. Prespavali smo i drugi dan krenuli na prvi brzinac maksimalno moguće, ali (uvijek taj nesretni «ali») na jednom zavoju došli smo prebrzo izletjeli uništili oba desna kotača te oštetili ovjes.

Tu smo s nekim pravim rezultatom u generalnom poretku, na žalost, završili budući smo izgubili cca 2 min., a to je na ovakvom rallyju teško nadoknaditi. Nakon toga šok. U trenutku kada trebamo startati 7. brzinac, strarter «zatvara» brzinski ispit radi udesa mađarskog kolege Tibora Vavike, a kako je ozlijedio kralježnicu morao je hitno biti prebačen u bolnicu. Uslijedio je nesebični gest njegovog kolege Bence Szabo, inače suvozača mojeg konkurenta klase Varkonyija. Sjeo je sa Vavikom u kola hitne pomoći, te otišao s njim u bolnicu kako bi mu pomogao u komunikaciji sa doktorima, budući Vavika ne govori ni jedan jezik osim mađarskog.

Ovim potezom automatski je diskvalificirao sebe i svojeg vozača iz utrke i meni «poklonio» pobjedu. Na meni je bilo samo da završim utrku. Do kraja sam to pokušao opravdati maksimalno brzom vožnjom koliko su mi tehničke stvari to dopuštale, budući smo ostali bez guma i vozili sa oštećenim ovjesom.

Ovu pobjedu zato posvećujem kolegama iz mađarske Szabolcs Varkonyiju i Bence Szabo, a na slijedećem rallyju na kojem se vidimo ću im uručiti pehar za 1. mjesto koji sam dobio na proglašenju. Moram reći kako su AK Delta u suradnji s AK Dugo selo ponovo izvanredno organizirali rally, te je sve funkcioniralo besprijekorno... sve pohvale, a posebno Mecu na špeku i kobasama koje smo «degustirali» u kleti.

Veliko hvala mojoj "šefici" Maji bez koje sigurno ne bi ni vozio utrke. Hvala suvozaču Igoru i Iveku na dobro odrađenom “poslu”. Hvala mojem klubu AK "Ad-Astra", mojem "GTM Kastav Rally Team"-u, te sponzorima "M.C. Jaković", "24 sata", "Kreator TV", "EUROart band", "GTM Sport", "Turbine servis", "HED power tuning", "Tecno Auto", "Juretić transport", "Fabio lak", "Auto invest", "AS Folija Centar" i "Fidelis studio" bez čije pomoći sigurno ne bi ni nastupili', iznio nam je svoje dojmove Branko Jemrić.

foto: Siniša Pšeničnik

Autosport.hr