Szilagyju pobjeda, Šebalj u zadnji tren ulovio drugo mjesto

Szilagyju pobjeda, Šebalj u zadnji tren ulovio drugo mjesto

Mađarska posada Janos Szilagy/Botond Csanyi najbolje se snašla po brežuljcima i varljivim cesticama u okolici Dugog Sela te je pobjednički okončala 14. po redu izdanje Martinskog rallyja.

Tako je Szilagy dokazao da mu itekako leži ovaj rally jer se i prošle godine penjao na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Drugo mjesto, doslovno u posljednjim trenucima, tj. na zadnjem brzinskom ispitu ulovila je domaća posada Juraj Šebalj/Toni Klinc ispred slovenskih predstavnika Darka Peljhana i Igora Kacina. Šebalj je nešto rezerviranije krenuo u natjecanje, odnosno tek je sredinom dana ubrzao tempo i počeo nizati pobjede na brzincima, a na koncu je trijumfirao ispred Peljhana za nepune dvije sekunde.

Ipak, Šebalj itekako ima razloga za slavlje jer je ovim rezultatom osigurao još jedan naslov državnog prvaka. Četvrto mjesto generalke uhvatila je posada Nenad Lončarić/Tomislav Pazman. Najboljim vremenom na jednom brzinskom ispitu popularni 'Lonac' još jednom je dokazao da kad hoće može biti itekako brz, a peto mjesto u generalnom poretku uhvatio je tradicionalno brzi i uvjerljivi Viliam Prodan. U Dugom Selu je startalo 38 posada, a cilj rallyja je ugledalo njih 29.

Čestitke svim sudionicama, a za sami kraj posebne pohvale zaslužuje novo lice u rallyjaškim vodama, Branimir Tomurad, koji je uz navođenje iskusnog Branimira Kučka uspješno debitirao za upravljačem Škode Favorit i čini se definitivno se zarazio oktanskim parama.

REZULTATI:

Autosport.hr