Szilagyi pobjednik Zagreb Delta Rallyja

Prvo povratničko izdanje Delta Rallyja održano je danas na poznatim stazama sa zagorske strane Medvednice, a drugu pobjedu u sezoni ubilježio je mađarski vozač Janos Szilagyi. U nastavku donosimo službeno izvješće organizatora.

Nakon šest odvoženih brzinskih ispita, vodeća trojka bile su posade I. Čibej/S. Bitterman, J. Szilagyi/V. Zejda i N. Lončarić/T. Pazman. Od daljnjeg natjecanja odustale su četiri posade; I. Bahorić/M. Bahorić te J. Šebalj/T. Klinc neće nastaviti utrku zbog tehničkih problema, dok su vozila posada B. Labaš/D. Knežević i G. Sertić/B. Ciglenečki izletjela sa staze.

Čibej je izjavio da su staze jako brze i zahtjevne, pogotovo u Samcima. Primijetio je da većina vozača tjera auto do maksimuma, a u nastavku natjecanja vidjet će hoće li moći pritiskati Szilagyija. Njegov suvozač Bitterman smatra da Szilagyi misli ozbiljno, budući da je stavio nove gume. Uvjeren je da će posljednja trećina natjecanja biti veoma zanimljiva.

Posada Turk/Vidović ima problema s desnom vilicom te trenutno vozi uz rizik ispadanja desnog kotača.

Šamec i Đukić su se na kratko zaustavili na makadamu zbog nestanka male elektroničke komponente. Jako im je žao zbog toga jer su se do tada dobro držali.

Rumpler, koji očekuje drugo mjesto u grupi F, komentirao je vremenske uvjete. Staze su na nekim dionicama mokre, a na nekim dijelovima je sunčano.

U drugom dijelu natjecanja, na brzinskim ispitima 7, 8 i 9 bilo je vrlo zanimljivo. Uz već ranija odustajanja posada Labaš/Knežević, Bahorić/Bahorić, Šebalj/Klinc i Sertić/Ciglenečki, došlo je do novih tehničkih problema za dvije posade (Škalić/Škalić; Mikulić/Šivak).

Završnica natjecanja je polučila iznimno interesantnu borbu između prve dvije posade od kojih se jedni bore za MRPH, a drugi za PH. Posada Szilagyi/Zejda je prema vlastitim riječima dosta kalkulirala i zadnja 3 brzinca odradila na novim gumama usprkos problemima sa računalom i time si osigurala pobjedu dok je posada Čibej/Bitterman pomalo razočarana drugim mjestom jer su pri kraju imali manje poteškoće koje su im odnijele prednost nad vodećima. Također im je žao što je posada Šebalj/Klinc odustala jer bi tek tada završnica bila ono pravo.

Lončarić/Pazman su jako zadovoljni rezultatom s obzirom na to da su došli isprobati auto i voziti za vlastiti gušt. Rumpler/Rumpler su zadovoljni postignutim no zamjeraju vremenu što ih je mučilo tijekom kratke no zahtjevne utrke.

- Rezultati rallyja -

You have no rights to post comments

Autosport.hr