'Delta' definitivno otkazana!

Najuglednije hrvatsko automobilističko natjecanje, koje se između ostalog bodovalo i za prestižno Prvenstvo Europe, ove se godine neće održati. Službena tiskovna konferencija od strane Auto kluba Delta najavljena je za ponedjeljak, 8. ožujka, kada će, očekuje se, biti obznanjena odluka o otkazivanju rallyja te predočeni razlozi koji su doveli do tog poteza.

Vjerujemo kako nije potrebno posebno predstavljati povijest bolesti popularne, zapravo kultne 'Delte', koja se već godinama bori s nerazumijevanjem potencijalnih sponzora, grada Zagreba te naposlijetku i same države. Ništa čudno, jer u zemlji poremećenih vrijednosnih mjerila poput Hrvatske zapravo nas više ništa ne može iznenaditi.Organizatori, AK Delta, i ove su godine pokušali pokrpati brojne rupe u 'Deltinom' novčaniku, no kao i prethodnih sezona pokazalo se da je taj posao prevelik zalogaj i nemoguća misija. AK Delta i HAKS nakon međusobne prepiske sa zamjenicom gradonačelnika Milana Bandića, Jelenom Pavičić Vukičević, doznali su da od Grada mogu računati na organizacijsku pomoć, ali da je novčana potpora ograničena na simboličnih 100.000 kuna. Točnije, taj iznos predviđen je proračunom Grada za potporu 'Delti', ali će biti iskorišten za podmirenje dugovanja prema Parku Medvednica, Hrvatskim šumama, itd. Bez toga, doznaje se od gđe. Pavičić Vukičević, ne bi mogla biti izdana dozvola za održavanje rallyja.

Da će 2010. godina za Hrvatsku i ono što je ostalo od njenog gospodarstva biti teža od 2009. jasno je svima koji za razmišljanje koriste vlastitu glavu, a ne uzdaju se u veleumove Vladajućih Struktura. Prva žrtva na stratištu hrvatskog automobilizma pala je i prije početka sezone; šokantno je i zastrašujuće da se to dogodilo upravo 'Delti', no kao što rekosmo, u zemlji u kojoj su međunožja, preljubi, skupe torbice i kriminalci glavne vijesti ništa, ali baš ništa nas više ne smije iznenaditi.

Kako će se otkazivanje natjecanja odraziti na budućnost slavne 'Delte' i njen status rallyja Europskog prvenstva te IRC supporter natjecanja zasad nam nije poznato.

Napominjemo da su informacije o konačnom otkazivanju 'Delte' još uvijek neslužbenog karaktera, premda nas izvori uvjeravaju da će ista informacija biti potvrđena na spomenutoj pressici u ponedjeljak.
Autosport.hr