• Napisao/la 
  • Objavljeno u Rally

Jemrić-Draženović zadovoljni sezonom

Rally posada Branko Jemrić – Zdravko Draženović nakon definitivno najteže sezone u svojoj karijeri ne kriju zadovoljstvo osvojenim rezultatom na kraju godine. Globalna kriza u auto industriji donijela je puno financijskih problema sponzorima koji su morali odustati od financijske potpore posadi, nakon čega su morali promijeniti automobil s kojim su se natjecali do tada. Upornost se ponovo isplatila, te osvojeno 2. mjesto u klasi A7 i 3. mjesto u grupi A prvenstva Hrvatske rezultat je koji ovu posadu ponovo svrstava u sami vrh hrvatskog rallyja.Branko Jemrić:

Izuzetno teška sezona, zato je osvojeni rezultat još slađi i vrjedniji. Sve je počelo neposredno prije Delte, kada je jedna mađarska posada koja je "rentala" naš auto na jednom rallyju isti taj auto i "totalizirala".Unatoč izuzetnim naporima moje tada prateće ekipe (kojima se zahvaljujem), auto u tako kratkom roku nije mogao biti adekvatno pripremljen što je uzrok kvaru na prvom brzincu popularne Delte i gubitku 12 min. u odnosu na konkurenciju. Beskompromisnom vožnjom uspjeli smo nadoknaditi zaostatak i na kraju ostvariti rezultat karijere, 3 mj. generalnog poretka PH. U tom trenutku Škoda kao većinski sponzor pritisnut krizom odustaje od suradnje i mi moramo "izaći" iz naše Fabije. Alternativnu zamjenu za naš auto pronašli smo u Ford Focusu s kojim smo nastupili na Opatijskom rallyju, a iako smo osvojili 3 mj. u klasi, Focus se pokazao kao nekonkurentan auto na stazi, pa smo odlučili pronaći bolje rješenje.Za rally u Ajdovščini smo nabavili Fiat Punto HGT koji iako nije bio prave grupe A pokazao se kao prva mala jurilica i uz neke preinake potencijalno dobar auto grupe A. Na tom rallyju osvojili smo 2 mj. klase A7 i grupe A, što nam je i osiguralo ovako dobar rezultat na kraju sezone. Budući da nikako nismo mogli zatvoriti financijsku konstrukciju za kupnju tog auta, okrenuli smo se traženju nove podrške, ali za slijedeću sezonu u kojoj ćemo nastupati u potpuno novom automobilu. Zasad još nećemo otkriti o kojem se autu radi, nego ćemo ga najaviti tijekom slijedećih mjeseci. Veliko hvala svim sponzorima koji su mi omogućili nastupe u ovoj sezoni 24sata, LLumar, Auto kuća Pavlinić-Sopić, Autocommerce, EUROart band, Bonec, Inis, Auto školi Remetinec, web portalima na objavama PR-a, a posebno VELIKO, VELIKO HVALA mojoj obitelji, "šefici" Maji, burazu Goranu, mojoj mami, suvozačima Zdravku i Dadi, voditelju LLumar rally team-a Nikoli Laća, Žacu Sopiću, Simonu Trobecu, Mitji Slejku, Damiru, Postružinu, Pospišu, Neneku Damariji, Friku, Reneku, Goranu (šator), Žacu Lugariću i drugima koji su pomogli tijekom sezone da bi uopće mogli nastupiti. Veliki pozdrav svim navijačima!!!Zdravko Draženović:

Zadovoljan sam postignutim. Sve je počelo tradicionalnom Deltom na kojoj nažalost ove godine nisam mogao nastupiti kao suvozač zbog osobnih razloga. U četiri dana rallya stvarno se imalo što za vidjeti. Još jednom čestitke svima koji su stigli do ciljne rampe..... I onda nagli preokret... Otkaz sponzora i ostajemo bez naše Fabie.... Nije bilo baš previše vremena do slijedećeg rallya u Opatiji i uz pomoć našeg prijatelja Nenada Damarije nastupamo na rallyu Opatija s njegovim Ford Focusom gdje smo imali samo dva dana da se adaptiramo na novo vozilo. Na kraju i više nego zadovoljni rezultatom, iako je Focus bio inferiorniji od ostalih auta u našoj klasi. Stigla je i ljetna stanka, a nakon nje gostovanje u Sloveniji na rallyu Ajdovščina. Prijavljeni smo bili s opet novim vozilom (Fiat Punto HGT), ali ovaj put nije bilo vremena za adaptaciju, nego smo praktički sjeli u auto na samome startu rallyja i krenuli u borbu u klasi, a na kraju opet prezadovoljni rezultatom i učinjenim na rallyju.  Nažalost, tim rallyem se i završila naša sezona, jer je i recesija uzela svoj danak. Na kraju zadovoljni smo postignutim rezultatima s obzirom da smo promijenili tri auta u toku sezone i bilo je jako teško adaptirati se na nova vozila iz rallya u rally, ali Bumbar i ja smo to odradili besprijekorno. Ovim putem bih se htio zahvaliti svima koji su na neki način pomogli da odradimo još jednu sezonu rallyja: 24 sata, Auto kući Pavlinić-Sopić, EUROart bandu, Nikoli Laći (šef Llumar rally teama), Nenadu Damariji (ND Motorsport racing), Simonu Trobecu, Mitji Slejku, šefici Maji (koja je imala živaca trpiti nas pola godine), supruzi Sato (na razumijevanju i podršci), Damiru, Postružinu, Pospišu i svim onima koji su navijali za nas (neka se netko ne uvrijedi ako ga nisam spomenuo).  I za kraj vidimo se i slijedeće godine uz iskrene športske čestitke svima koji su nastupili ove godine u auto moto športu.
Autosport.hr