OSV 7. Nagrada Dugog Sela, nedjelja 14 .04. 2019.

OSV 7. Nagrada Dugog Sela, nedjelja 14 .04. 2019.

Vrijeme je za početak nove sezone u ocjensko spretnosnim vožnjama.

U nedjelju, 14. travnja 2019. po sedmi put održat će se 7. Nagrada Dugog Sela, a organizator Auto klub Dugo Selo priprema pravi spektakl.

Na gradskom parkiralištu u Dugom Selu, Ferenčakova ulica bb (kod nogometnog igrališta) tišinu će zamijeniti veselo brujanje automobila, a zrak će se ispuniti finim mirisom benzina.

Svečano otvorenje je na rasporedu u 10:55 sati, a prva vožnja starta u 11:00 sati.

Natjecanje se boduje za Otvoreno prvenstvo Zagreba i lista prijavljenih licenciranih vozača i vozačica zaustavila se na brojci 35. Gledatelji će moći uživati u majstorijama nekih od najvećih imena čunjaške scene u Hrvatskoj. 

Predstavit ćemo vam samo neka imena koja su prijavila svoj dolazak u Dugo Selo.

Marko Palijan je jedan od najboljih hrvatskih čunjaša i dolazi u Dugo Selo guštati među čunjevima u svojoj Toyoti Corolli GT AE86 te smo sigurni da neće izostati atraktivnosti u njegovim vožnjama. Croatian Crusher je već mnogo puta pokazao da je konkurent za najbolje plasmane, a prošlogodišnji pobjednik klase 3 u Regiji Sjever dolazi u Dugo Selo spreman i pokazati mlađima od sebe da iako nije vozio Finale PH prošle godine nema namjeru pustiti gas oko čunjeva. Dolazi iz Križevaca, vozi za AK Dubrava.

Saša Čaklović dolazi u Dugo Selo kao viceprvak klase 3 Prvenstva Hrvatske i Prvenstva Regije Sjever, te od njega očekujemo vrlo atraktivne vožnje na dugoselskim ispitima. Ovaj iskusni tehničar vozi za boje AKK Zanatlija.

Dalila Delimehić i Kristijan Levak su početkom ožujka ove godine jurili brzinskim ispitima oko Kumrovca na Rallyu Kumrovec i sigurno su spremni za OSV Dugo Selo. Njihov Cinquecento dodatno se priprema za prvi ovosezonski OSV, gdje je Dalila već unazad nekoliko godina pokazala spretnost i kvalitetu svojim nastupima u ovoj disciplini u svom crvenom mališanu. Kristijan je povratnik u autosport. Njega smo vidjeli kao predvozača u Liču,a Dalila je viceprvakinja Hrvatske, tako da vjerujemo da će njih oboje biti jedni od onih koji jurišaju na postolja i veselimo se njihovim vožnjama.

Matija Novosel je dobro poznat svima iz svijetu HR oktana, a prošlogodišnji je Prvak klase CHALLENGE i Prvak klase 1 Regije Sjever, a ove godine sigurno će juriti i u Finalu. Njegova izabranica Matea Celinšćak dolazi kao nova vozačica i odmah starta s licencom u istoj kategoriji. Konkurencija među vozačicama će biti žestoka jer Matija je sigurno Matei pokazao neke trikove kako će njihov žuti Seicento biti konkurentniji i brži u Dugom Selu.

Ima li netko da se ne sjeća Mire Robića legende autosporta u Hrvatskoj? Da "krv nije voda" dokazuje Ivana Robić svojim pojavljivanjem na gotovo svim startnim listama tehničkih disciplina. Marko Cavor, on je "baraba", kako ga Ivana od milja zove, no sigurno je puno pomogao u usmjeravanju te njene krvi u ono što je njen otac radio i volio cijeli svoj život. Marko je Prvak Hrvatske ove discipline iz 2016. godine i sigurno od njega možemo očekivati atraktivnost, brzinu i točnost na dugoselskom natjecanju te sigurnu borbu za sami vrh. Nastupit će zajedno u malom žutom Seicentu u sklopu Otvorenog prvenstva Zagreba i jedva očekujemo njihove vožnje među čunjevima.

Vedran Delimar je prošle godine završio kao trećeplasirani u poretku klase 2 u Prvenstvu Hrvatske, a drago nam je da se opet vraća tamo gdje je i počeo, u OSV. Vozi za AK Dubrava.

Naravno ovo su samo neka imena čunjaške scene. Osim hrvatskih licenciranih vozačica i vozača svoj nastup u PROMOTIVNOM prvenstvu grada Dugo Selo već su najavili i najbolji vozači ove discipline iz BiH. Gledatelji će u Dugom Selu moći vidjeti i ekipu Street Style Teama i izložbu oldtimer automobila Oldtimer Kluba Sesvete, te članove Drift Teama Jazbina sa atraktivnim RC drift autićima koji će dodatno začiniti ovo natjecanje.

Više na: OSV 7. Nagrada Dugog Sela

Promotivno Prvenstvo grada Dugo Selo

Nemate licencu a želite isprobati kako je to juriti između čunjeva.  Evo prilike za sve!!! Potrebna je samo vozačka najmanje B kategorije i, naravno, neki autek.

Za sve vozače i vozačice koji se žele okušati u ovoj disciplini AK Dugo Selo je organizirao Promotivno Prvenstvo grada Dugo Selo. Pravo nastupa imaju svi koji su uspješno položili ispit iz B kategorije. Prijaviti se možete već danas, pa sve do samog dana natjecanja u terminu satnice od 8:30 - 10:00.

Prihvatite izazov i osvojite pehare i bogate nagrade koje je za vas pripremio organizator.

Više informacija na: Promotivno Prvenstvo grada Dugo Selo

Vidimo se u Dugom Selu!
 
Autosport.hr