Uspješan 6. Motorshow, HR u EU 2013.

Uspješan 6. Motorshow, HR u EU 2013.

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju obilježen je na različite načine. Auto klub "Skok racing" iz Brtonigle obilježio ga je specifično, organizacijom manifestacije iz svoje domene. Naime, u nedjelju, 30. 06. 2013. u Kaštelu, kraj same granice sa Slovenijom, održana je sportsko - izložbena priredba pod nazivom "6. Motorshow - HR u EU 2013" i utrka Prvenstva Hrvatske u Autoslalomu, posljednje natjecanje takve vrste u samostalnoj Hrvatskoj. Sve naredne održati će se u Europskoj Hrvatskoj. (mada bi mi slobodno mogli reći kako je Hrvatska oduvijek Europska)

Uz natjecatelje Prvenstva Hrvatske, nastupilo je i tridesetak gostiju iz Slovenije i Italije koji su se bodovali za Prvenstvo Istarske rivijere, kao i tridesetak Oldtimer-a, četrdesetak natjecatelja u kategoriji Street Style i Db drag te petnaestak atraktivnih Ferrrarija, Corweta, Genesisa, sveukupno preko 150 automobila za sve ukuse.

Sve te divne aute pogledalo je, a natjecatelje bodrilo nekoliko tisuća gledatelja.

Na vrlo brzoj i atraktivnoj stazi dužine 1650 metara, najbrži u konkurenciji Prvenstva Hrvatske bio je Donald Milokanović iz kluba domaćina, ispred dosad nepobjedivog Nina Andrejevića iz auto kluba Opatija i trećeplasiranog Marka Cavora iz Zanatlije. Zanimljivo je da su sva trojica nastupila u Zastavi 750 samo svaki sa drugačijim tipom motora.

U prilogu se nalaze rezultati Ukupnog poretka i poretka po klasama Prvenstva Hrvatske u Autoslalomu.

Više fotografija +

Autosport.hr