INA nagrada 2012. pripala Fabijačiću

INA nagrada 2012. pripala Fabijačiću

U odličnoj atmosferi protekao je još jedan autoslalom u organizaciji auto kluba „INA“ iz Zagreba. 69 vozača i vozačica je na Kartodromu ST Rauš u Novom Marofu odmjerilo snage u tri vožnje, na kružnoj stazi ukupne dužine 1120 metara. Ovogodišnji autoslalom se, uz Prvenstvo Hrvatske, bodovao i za Prvenstvo Zagreba i Prvenstvo Sjeverne lige, a budući da se radi o predzadnjem natjecanju sezone, svaki je bod bio važan.

Za konačan redoslijed svakog vozača u obzir je uzet zbroj dviju boljih vožnji, a u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske pobjedu je odnio Davor Fabijančić iz AKK Zanatlija s ostvarenim vremenom 02:29. Slijedi ga Vjekoslav Čičko (AK Max Racing) s manje od sekunde zaostatka, dok je treće mjesto pripalo mladom Nini Andrejeviću iz AK Opatija (02:31).

Izrazio je zadovoljstvo natjecanjem i ostvarenim vremenom, a pohvalio je i stazu. Nino itekako ima razloga za veselje: prije posljednjeg natjecanja sezone uvjerljivo vodi u grupi III, a ovim je natjecanjem nastavio i niz titula najuspješnijeg juniora.Pun pozitivnih dojmova bio je i Ivan Srebačić iz AK Sesvete, kojem je pripalo drugo mjesto u poretku juniora i treće mjesto u grupi II Prvenstva Hrvatske: „ Bilo je odlično, staza je super, vremenski uvjeti su nam išli na ruku, auto je poslužio, a zadovoljan sam i ostvarenim vremenom“. Ostvarenim vremenom nisu bila zadovoljna braća Dominko (AK Dubrava). Međutim, dobrog raspoloženja nije nedostajalo. Hrvoje je pohvalio konkurenciju, a Danijel je izjavio da će dati sve od sebe da idući vikend ostvari bolji rezultat, budući da im ovakva konfiguracija staze ne odgovara.

Kraj sezone dočekat će na postolju Amera Agić (AK Sesvete), jedna od rijetkih dama u hrvatskom autosportu: „Nisam baš zadovoljna vožnjom, u svakoj sam vožnji rušila po jedan čunj. Svejedno, dobro smo se zabavili. Staza je super, drži odlično, vremenski uvjeti su nas poslužili“.S ostvarenim vremenom 03:01 pripalo joj je prvo mjesto u redoslijedu žena, a slijedile su je Nicol Baričević (AK HBT Racing Brckovljani) na drugom i Martina Bradić (AK Sesvete) na trećem mjestu. Budući da je Martini ovo tek prva sezona u automobilizmu, zadovoljna je ostvarenim napretkom i s osmijehom na licu iščekuje sljedeću sezonu.

Vozači će se u gotovo istom sastavu okupiti ovdje i za tjedan dana, na posljednjem natjecanju sezone, i to u organizaciji auto kluba „Delta“.

Foto: Ivan Radović

REZULTATI:

Autosport.hr