Kvalifikacije za RaceStar uskoro u Karting Areni Zagreb
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u HR Ostalo

Kvalifikacije za RaceStar uskoro u Karting Areni Zagreb

I Hrvatska je dobila priliku za sudjelovanje na prestižnom međunarodnom natjecanju RaceStar koje ima za cilj mladim vozačima omogućiti ulazak u svijet brzine i auto sporta. Lijepa naša tako je stala uz bok zemljama poput Švicarske, Češke, Slovačke, Austrije, Njemačke, Mađarske i Slovenije.

Naime, upravo je Karting Arena Zagreb odabrana za jednog od domaćina kvalifikacijske utrke koja će se održati 28. veljače na Zagrebačkom Velesajmu. Deset najboljih kartingaša iz naše zemlje tako će dobiti priliku za odlazak na polufinalnu utrku koja će se održati u slovenskom mjestu Vransko. Najbolju petorku iz Slovenije očekuje završni dio natjecanja koje će se održati u Slovačkoj od 4. do 6. travnja, a na kojem će sudjelovati 175 natjecatelja iz sedam europskih zemalja.

Samo finale je podijeljeno u tri segmenata. Prvi se odnosi na fitness test kandidata i intervjua na engleskom jeziku s profesionalnim timom, dok se drugi pak odnosi na karting utrku. Priliku za natjecanje u finalnoj utrci tako će dobiti 50 najboljih vozača koji će snage odmjeriti u trkaćem automobilu s ručnim mjenjačem. Najboljih 25 vozača iz te utrke ulazi u super finale koje je rezervirano za 4. srpnja kada će svoje vozačke sposobnosti testirati na stazi Slovakia Ring u Formuli Gloria 1400. One najbrže očekuju doista vrijedne nagrade - prvoplasirani osvaja mogućnost sudjelovanja u sezoni u Formuli 1400!

Važno je napomenuti i kako za sudjelovanje u RaceStar kvalifikacijskoj utrci nisu potrebni veliki financijski izdaci, dovoljna je samo ambicija i želja za ulazak u svijet oktana.

Stoga, ako ste ljubitelj adrenalina i želite biti dio ove velike međunarodne priče svakako svratite u Karting Arenu Zagreb, a za više informacija o samim prijavama za kvalifikacijsku utrku slobodno kontaktirajte recepciju Karting Arene Zagreb ili se javite na službeni mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., stoji u priopćenju Karting Arene ZG.
Autosport.hr