Održana Večer ZG prvaka 2014.
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u HR Ostalo

Održana Večer ZG prvaka 2014.

Zagrebački automobilistički savez na kraju sportske sezone tradicionalno, već petnaest godina zaredom, organizira prigodnu svečanost pod nazivom “Večer ZG prvaka” na kojoj proglasi rezultate i podjeli sportske nagrade za Prvenstvo Sjeverne lige i Prvenstvo Zagreba u auto i karting sportu u protekloj godini.

Posljednjih deset godina ova priredba se održava pod visokim pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba u reprezentativnom prostoru Starogradske vijećnice na Gornjem gradu.

Pozivu na priredbu se odazvalo preko 150 sudionika, a od gostiju priredbi su nazočili: Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, koji se prigodnim govorom podrške i čestitkama obratio nazočnima, Krunoslav Tkalčić, izaslanik Zamjenice gradonačenika Grada Zagreba gđe. Sandre Švaljek, Milan Čolić, Pomoćnik pročelnika za sport i mlade Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Milivoj Špika, Pomoćnik za sport Glavnog tajnika Sportskog saveza Grada Zagreba te Zrinko Gregurek, Glavni tajnik Hrvatskog auto i karting saveza.

Vladimir Zadravec, predsjednik Zagrebačkog automobilističkog saveza u svom osvrtu sezone i planovima za 2015. godinu, istaknuo je rezultate postignute na državnim prvenstvima posebno u karting sportu i na brdskim utrkama te velikoj aktivnosti zagrebačkih klubova i sudaca na natjecanjima diljem zemlje i susjednim državama, a od planova u 2015. godini, organizaciju sportske škole uz potporu nastupa na natjecanjima perspektivnim sportašima.

Prilikom podjele nagrada posebno veliku radost ovacijama nazočnih iskazali su članovi AMK Dugo Selo koji su dobro organiziranim nastupom osvojili pregršt najviših priznanja u bazičnoj disciplini auto sporta, ocjensko-spretnosnim vožnjama te najmlađi kartingaši, kao preduvjet daljnjeg razvitka auto sporta.

Posebno raduje da je priredbu pratio iznenađujuće veliki broj predstavnika medija (tri TV kuće, pet radio postaja i nekoliko internet portala), a organizator se pobrinuo i za iznenađenje, nastavak završnog dijela ovogodišnje svečanosti koji je uz druženje i domjenak održan u prostoru gradske palače Dverce na Katarinskom trgu.
Autosport.hr