Dan puknutih oktanaca na kotačima

Dan puknutih oktanaca na kotačima

U subotu 19. siječnja u organizaciji Autokluba „RI autosport“ održava se„4. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2013.“. Odvijati će se na tradicionalnoj ruti od Viškova preko Kastva i Frlanije do Matulja, pa sve do cilja, opatijske Slatine.

Na startu u Viškovu, što je zakazan u 10,01 sati, na središnjem parkiralištu „Milihovo“ gdje se vozi i prvi ispit spretnosti očekuje se 40-tak raznih maškaranih vozila na dva, tri ili četiri kotača sa gotovo stotinjak sudionika. Njihovo okupljanje je već od 7,30 na igralištu Osnovne škole „Sveti Matej“. U Kastvu  sudionici, među kojima su i gosti iz Italije i Slovenije, imaju jednosatno zadržavanje od 10,15 sati, a potom ih dočekuju dobri ljudi  Frlanije. U Matuljima su svi stacionirani kod parkirališta „Konzum“, a u samom centru od 13,06 sati odvijati će se drugi ispit spretnosti. Iz 13,30 sati karavana pojedinačnom vožnjom kroz Pobre i Kosovo stiže na opatijsko kupalište „Slatina“.

Oko 15,30 sati najuspješnijima u sportskom, ali i karnevalskom dijelu uručuju se počasne i prigodne nagrade. Zbog odvijanja posebnog ispita prometnica kroz centar Matulja biti će zatvorena za javni promet od 12,30 do 14,30 sati zbog čega je predviđen i obilazni pravac  Matulji - Jušići – Kastav – Matulji.

Autosport.hr