Skijering u nedjelju u Oroslavju

Skijering u nedjelju u Oroslavju

Snijeg je pao, auti su u garažama, vrijeme je za skijering!!! Auto klub 'Rally-baba' ovog vikenda, točnije u nedjelju 20. siječnja organizira na domaćem terenu na stazi Hipodrom Oroslavje skijering. Za one koji nisu dovoljno upoznati skijering je disciplina autosporta u kojem vozač i skijaš iskazuju svoju umješnost savladavanja zimskih uvjeta na snijegom i ledom pokrivenoj stazi.

Skijering će se održati u nedjelju 20.01. s početkom u 09:00 sati, a  prijave će se primati do subote 19.01.2013. do 22:00 sata u kafiću «Rally baba» u Oroslavju, te u nedjelju na dan utrke (na stazi) od 7:30 do 08:30 sati. U 09:00 h vozi se jedna trening vožnja prema startnim brojevima za startne pozicije, a prema klasama od I-III, te kvadovi. U 10:30 h vozi se utrka u jednoj vožnji od dva kruga.      

POSEBNI UVJETI
Vozilo natjecatelja mora biti osobno sa zimskim gumama, lanci, čavlerice i ostalo nisu dozvoljeni, a vozilo ne mora biti registrirano. Vozila će biti raspodijeljena u tri klase: I- klasa do 1.400 ccm, II- klasa preko 1.400 ccm, i III- klasa pogon 4x4. Raspisana je i klasa kvadovi, ukoliko ih se prijavi minimalno pet. U protivnom mogu nastupit van konkurencije i ne boduju se. Natjecateljska posada obuhvaća vozača koji mora biti obavezno vezan sigurnosnim pojasom te skijaša sa obveznim korištenjem zaštitne kacige. Jedan vozač odnosno skijaš može voziti i više različitih posada pod drugim startnim brojem uz plaćenu startninu. Najmanje propisana dužina užeta za vuču je 6 m.

KONTAKT: Caffe bar «Rally baba» Oroslavje: 091/228-0003 (Martina)

Autosport.hr