• Napisao/la 
  • Objavljeno u HR Ostalo

Nova RBR sezona započinje 15. prosinca

U organizaciji CRORBR.com nova sezona natjecanja u kultnoj simulaciji rallyja, Richard Burns Rallyju, započet će za tjedan dana posjetom virtualnim brzinskim ispitima Monte Carla. Više informacija o prvom rallyju sezone prenosimo u nastavku priopćenja:

CRORBR sezona u Richard Burns Rallyju započinje 15.12 sa još jednim izdanjem najpoznatijeg, a po mnogima i najtežeg rally natjecanja na svijetu. Na papiru se rally u francuskim Alpama vodi kao asfaltni rally, no termin i vrijeme održavanja često na uske i zahtjevne alpske cestice dodaju snijeg, led, ugaženi snijeg, blato, zemlju, a poseban specijalitet na svakom Monteu je tzv. black ice (crni led), a koji nastaje kada se vlaga na stazi smrzne u zavojima koji su u cjelodnevnoj sjeni. Specijalnost tog leda je da je "proziran", tj. najčešće se ne vidi dok nije prekasno.

Ove godine trasa Monte Carlo Rallyja vratila se u regije Joux Verte i Arbroz, a na programu se nalaze neki od brzinaca koji su Monteu priskrbili njegovu neuništivu slavu. Legendarni ispiti poput Cote D'Arbroza ili Joux Planea tako su ponovo uvršteni u itinerer.

Iako sezonu započinju u novom automobilu Fordovi vozači Miroslav Kokotović i Jernej Feltrin i dalje su među favoritima. Malenu bismo prednost, međutim, ipak dali Citroenu i uhodanoj kombinaciji braće Škalić i njihovog Citroena C4. U Subaruu također najavljuju novo poglavlje, ali zasad u starom automobilu. Za posade u "monstruoznim" Imprezama najvažnije će biti izbjegavati pogreške i nadati se da će automobili izdržati tri naporne etape. Emil Pribanić također je među favoritima, a dobrom se nastupu nada i Siniša Crnojević, koji za sebe kaže da je uspio smiriti strasti, pa sada uspijeva dozirati tempo, što je već donijelo određene rezultate sa prijašnjih rallyja.

3. izdanje CRORBR Rallyja Monte-Carlo sastoji se od 120 kilometara od čega na 8 brzinskih ispita otpada 57.9 kilometara. Rally započinje u utorak, a završava u nedjelju.

Službena stranica RBR prvenstva - www.crorbr.com
Prijave za natjecanje - rbr.onlineracing.cz
Autosport.hr