Brdska utrka u Ilistrkoj Bistrici - ide! foto: Race Report

Brdska utrka u Ilistrkoj Bistrici - ide!

Usprkos sveprisutnoj koroni i svim mogućim i nemogućim ograničenjima koja nam je ista nametnula, automobilisti i automobilizam ne odustaju! U susjednoj Sloveniji će se, tako, održati tradicionalna brdska utrka u Ilirskoj Bistrici i to od 28. do 30. kolovoza. Uz, naravno, ograničenja povezana sa spomenutim Covid-19 virusom (uglavnom vezano uz proces prijave za domaće, slovenske vozače).

Utrka se boduje za Otvoreno državno prvenstvo Slovenije u brdskim utrkama, Državno prvenstvo Hrvatske u brdskim utrkama, Državno prvenstvo Hrvatske za povijesne automobile na brdskim stazama, Kup prvenstvo AŠ 2005 (Slovenija), Kup prvenstvo Slovenije za povijesne automobile na brdskim stazama i Yugo kup 2020 (SVN).

Staza Ilirska Bistrica - Šemblje duga je 5010 metara s visinskom razlikom od 206 metara i poprečnim usponom od 4,2%. Održat će se tri treninga i dvije utrke.

Verifikacija i tehnički pregled na rasporedu su 28.08., dan kasnije, s početkom u 10.00, počinju treninzi, a utrke su na rasporedu 30.08., prva je na programu u 09.00 sati, a druga u 13.00.

Više informacija na službenoj stranici utrke, s posebnim naglaskom na posebni pravilnik u kojemu je naznačena pozicija nove prve šikane na kružnom toku, 400 metara nakon starta.
Autosport.hr