Krainc pobjednik sljemenske utrke

U organizaciji Auto kluba Delta danas je na zagorskoj strani Medvednice održana utrka za Nagradu Stubičkih Toplica u kojoj je nakon dvije zanimljive vožnje pobijedio Siniša Krainc. Pitanje pobjednika u ukupnom poretku razriješeno je u završnici druge vožnje kada dolazi do prave male drame na stazi. Dejan Dimitrijević odustaje nedugo nakon starta utrke pri čemu iz motora njegovog automobila na stazu istječe veća količina ulja. Vozači koji su startali nakon Dimitrijevića uspjeli su izbjeći ulje na stazi, no ne i Boris Durlen koji je naišavši na "fleku" izletio sa staze te uslijed oštećenja automobila bio prisiljen ubrzo odustati. Tada nastupa drama, jer Durlen navodno od sudaca pokušava doznati zašto nije zastavama bio upozoren na ulje na stazi na što sudac, ponovo navodno, odgovara da je obavijestio nadređene organizatore, no da nije dobio uputu da istakne zastavicu.

Napominjemo da je veći dio ovih informacija neslužben i potječe od brojnih izvora, kakvih u ovakvim situacijama nikada ne nedostaje. Po nekim tvrdnjama sudac je Durlenu rekao da nije primijetio ulje na stazi, a što je od ovog točno pokušat ćemo doznati uskoro. Kako bilo, Durlen odustaje i Siniši Kraincu put do pobjede biva znatno olakšan. Ipak, na start su preostali vozači i gledatelji čekali još dulje vrijeme dok je organizator prvo pokušao osposobiti stazu za nastavak, a potom su preostali vozači odvezeni na sporno mjesto kako bi provjerili stazu. Utrka je napokon nastavljena na način da su suci na mjestu izlijevanja ulja istakli zastave za sklisku stazu.

Uz brojna odustajanja favorita i inače vrlo brzi Nikola Dobrila i Sebastian Čepar dokopali su se pobjedničkog postolja, a njihov je dvoboj danas na Sljemenu bio među zanimljivijima o čemu svjedoči i minimalna razlika na cilju. Dobrila se brzo uhodao u rentanom Cliju, a Čepar je bio standardno brz čak i na Sljemenu za koje kaže da ga podsjeća na klizalište.

U pripremi je bogata foto galerija te dvije onboard snimke, a kako su utrku završili vozači po klasama, skupinama i kategorijama provjerite u službenim rezultatima.

You have no rights to post comments

Autosport.hr