Izuzetno vrijeme Siniše Krainca

Izuzetno vrijeme Siniše Krainca

Za neuhvatljivim Simoneom Faggiolijem na cilj je stigao njegov sunarodnjak Fausto Bormolini (+7577), pa Čeh Otakar Kramsky. Što se Prvenstva Hrvatske tiče, Siniša Krainc je zadatak ponovo odradio odlično. Postigao je izvanredan rezultat. Sa sportskim je vozilom za prvoplasiranim Faggiolijem zaostao samo 26 sekundi.

Robert Bradarić nije uspio startati, pa je tako otvoren put da ga bodovno prestigne Tomislav Muhvić s obzirom da su obojica do Buzeta imala po 29 bodova. Iako je Dejan Dimitrijević jučer puhao za vratom Kraincu, danas je zaostatak nešto veći i malo je vjerojatno da će mu se Dimitrijević u drugoj vožnji uspjeti približiti.

Prvu su vožnju obilježili brojni kvarovi vozila. Vrijeme je oduzelo i čišćenje ulja. Zabilježena su i dva izlijetanja. Na sredini staze je izletio Joško Makelj (AKK Šibenik, Citron Xsara), dok je već nakon starta utrku završio talijanski formulaš Renzo Napione. Oba vozača su prošla bez ozljeda.

Zastoji zbog tehničkih problema vozila nastavljaju se i u drugoj vožnji. Prije samog cilja auto je stao Mariju Jurišiću (Ri autosport), no vozilo je uspio nekako "progurati" kroz cilj, ali je pitanje je li usporio Dejana Kopatića koji je startao odmah za njim.

Autosport.hr