Na brdskoj utrci 'Učka 2012.' čak 75 vozača

Na brdskoj utrci 'Učka 2012.' čak 75 vozača

U vološćanskom bistrou '051' održana je tiskovna konferencija na kojoj je najavljena brdska utrka Učka 2012. U ime organizatora manifestaciju su predstavili Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport, Tomislav Šepić (AK Rijeka), Davor Mihalić i Edi Kuharić natjecatelji AK Opatija motorsport te Igor Vičević, natjecatelj AK Rijeka.

'Izuzetno mi je drago da je ovogodišnje izdanje utrke privuklo ovako velik broj sudionika. Vremena su teška, do sponzora se teško dolazi, stoga je 75 prijavljenih natjecatelja odličan pokazatelj da ljudi vole doći na Učku i da smo kao organizatori, uspjeli u namjeri da odlično pripremimo utrku', istaknuo je Igor Puž. 'Cjelokupna manifestacija počinje u subotu, 7. srpnja, (igralište Tumpići – u samom centru Veprinca) kada je u 17 sati na rasporedu tehnički pregled i verifikacija dokumenta. Start prvog treninga zakazan je za nedjelju, 8. srpnja u 9 sati, dok je drugi trening na rasporedu dva sata kasnije. Svečano otvaranje natjecanja predviđeno je za 13,45 sati, dok prva vožnja starta točno u 14 sati', istaknuo je Tomislav Šepić te pozvao sve ljubitelje utrka i zabave, da im se pridruže u subotu, na tulumu dobrodošlice, koji započinje oko 20 sati, a tijekom večeri u pripremi je jedno veliko iznenađenje za sve prisutne.  

U svrhu promocije i popularizacije auto sporta organizatori ovogodišnje utrke Učka 2012. odlučili su uvesti jedan novitet. Naime, radi povećanja posada kao i same atraktivnosti navedenog natjecanja te bolje atmosfere na utrkama organizator Brdske utrke Učka 2012. ove godine po prvi puta organizirat će Rally cup Učka. 'Ovo je izvrsna prilika da u pauzi između natjecanja iskoristimo vrijeme i napravimo dobar trening. Moram istaknuti da je ovakva vrsta trke naišla na izvrstan odaziv među vozačima rallya. Tako, da će mi se od kolega pridružiti Hrvatin, Draženović, Kodelja, Postružin', istaknuo je Davor Mihalić natjecatelj AK Opatija motorsport i aktualni prvak Hrvatske u rallyu.

Od najzvučnijih imena, do sada prijavljenih natjecatelja, valja istaknuti prijavu višestrukog pobjednika i rekordera Učke Nike Puliće, prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske u grupi N - Igora Vičevića, zatim Sinišu Krainca, Roberta Bradarića te mnogih drugih vrhunskih vozača iz RH. 'Po mom osobnom mišljenu Učka je najatraktivnija staza na kojoj se voze brdske utrke', kratko je dodao Igor Vičević, natjecatelj AK Rijeka, te aktualni prvak Hrvatske u klasi N za 2011. i HAKS-a u klasi N2.

'Ove godine, po prvi put se sve događa u Veprincu, i tehnički pregled i verifikacije, ali i zabavni dio večeri. Obzirom da je ulaz besplatan, još jedanput pozivamo svih da dođu u Veprinac, da se rashlade na ugodnoj temperaturi, uživaju u atraktivnim vožnjama i druženju na Učki', rezimirao je Puž.

Listu prijava možete pogledati klikom na ovaj link.
Autosport.hr