Rihtarić pobjednik, Radović napada "srebro"


Pretposljednji rally sezone Prvenstva Hrvatske u Richard Burns Rallyju proteklo je u još jednom uvjerljivom nastupu Darija Rihtarića, ali glavna je vijest da bitke u klasama još nisu završene. Pobjednici u klasama su, naime, poznati. U klasi WRC titulu Prvaka u ovoj sezoni je uvjerljivo osvojio i pobjednik u ukupnome poretku, Darijo Rihtarić. U klasi N4 do naslova je stigao Emil "Doc" Pribanić i to još na prošlom maratonskom natjecanju. Tada smo Docovo osvajanje titule propustili spomenuti i ovim mu se putem ispričavamo. Otvorenim još uvijek, međutim, ostaju pitanja osvajača nižih pozicija u pojedinim klasama.

U klasi WRC tako za treće mjesto konkuriraju, barem matematički, čak četvorica vozača (Leo Bolterštain, Goran Herak, Matija Birt i Emanuel Krajcar). Obzirom da su neki od spomenutih u posljednjih nekoliko rallyja smanjili broj nastupa, a drugi su prešli u klasu N4 moguće je da će na posljednjem natjecanju sezone, koje se boduje koeficijentom 1, poredak u klasi WRC doživjeti promjene u bitki za "broncu".

"Veliki N" ili klasa N4 također je zaključena što se prva dva mjesta tiče, ali se za treće mjesto i dalje, u teoriji, vodi borba između Matije Birta i Marija Varjačića. Naposlijetku, u ukupnom poretku ostaje nepoznato ime osvajača naslova viceprvaka. Naime, pomalo iznenadnim nastupom na Colin McRae Rallyju i plasmanom na odlično drugo mjesto Igor Radović i dalje je u poziciji osvojiti drugo mjesto na kraju sezone. Za trenutno drugoplasiranim Matijom Birtom Radović zaostaje 10 bodova, pa je i dalje moguće da na posljednjem rallyju dođe do preokreta, iako je taj scenarij pomalo "nategnut".Colin McRae Rally, rezultati

1.    Darijo Rihtarić 29:58.00
2.    Igor Radović 30:33.42
3.    Birt Matija 32:27.81
4.    Birt Miro 32:42.08
5.    Herak Goran 33:21.75
6.    Vedran Rustić 33:23.31
7.    David Marzi 33:40.63
8.    Sebastian Nicoletti 33:43.87
9.    Emil Pribanić 33:59.47

Autosport.hr