Rihtarić ponovo na vrhu


Darijo Rihtarić pobjednik je šestog rallyja PH u Richard Burns Rallyju ispred "povratnika" Igora Radovića na drugom te Emila Pribanića na trećem mjestu. Snježni Rally sastojao se od osam brzinskih ispita od kojih je sedam održano na snježnoj podlozi, a posljednji osmi bio je zamka za neoprezne zbog asfaltne podloge i činjenice da su vozači bili prisiljeni voziti na gumama za snijeg jer su BI 7 i BI 8 bili unutar istog "laufa". Obzirom na pozitivne reakcije vozača koji su uspjeli završiti spomenuti BI 8 (kao i onih kojima to nije pošlo za rukom) organizator je potvrdio kako će na predstojećim rallyjima biti još sličnih poslastica i ispita spretnosti i koncentracije, a ne samo težine desne noge na papučici gasa.

Pitanje pobjednika lako je moglo dobiti i odgovor u Igor Radoviću, koji je nakon BI 7 kasnio više od 20 sekundi za Rihtarićem, ali je na BI 8 Rihtarić zbog poteškoća s automobilom upisao velik zaostatak za najbržim Radovićem, a koji je na BI 8 bio brži čak 12 sekundi, no za pobjedu to ipak nije bilo dovoljno. Osam sekundi na kraju je presudilo i pobjeda je još jednom pripala Rihtariću.

Upornost u nastupima i stalan napredak u podešavanju automobila i usavršavanju vozačkih vještina kod Emila Pribanića rezultirao je osvajanjem trećeg mjesta na Snježnom Rallyju. Popularni Doc nije bio u poziciji konkurirati vodećem dvojcu, no uvjereni smo da bi Pribanić bio još bliže vrhu u automobilu WRC klase.

Sljedeći rally sezone PH započinje 14. veljače, a obzirom na općehrvatski naziv Šoder Rally jasno je na kakvoj će se podlozi održati.


Snježni Rally


1.    Darijo Rihtaric WRC    35:21.76
2.    Igor Radovic WRC    35:30.21
3.    Emil Pribanic N4    37:11.69
4.    Miro Birt N4    37:51.57
5.    Emanuel Krajcar WRC    38:14.11
6.    Herak Goran WRC    38:44.34
7.    Matija Birt WRC    39:25.65
8.    Denis Vidovic WRC    43:09.59

Autosport.hr