Ispiši ovu stranicu

Marko Kadija prvi u konkurenciji PH


Prvi rally sezone Prvenstva Slovenije u Richard Burns rallyju upravo je završio, a u konkurenciji Prvenstva Hrvatske pobjedu je u napetoj borbi osvojio Marko Kadija (Renault Clio S1600) ispred Ivana Mejaka (Subaru Impreza WRC 03) na drugom i Tomislava Štajduhara (Subaru Impreza WRC 05) na trećem mjestu.


Marko Kadija - Fanta Racing

Do samog je cilja u konkurenciji Prvenstva Hrvatske bilo vrlo zanimljivo i neizvjesno. Iako je nakon prve etape u vodstvu među hrvatskim vozačima bio Ivan Mejak s 15 sekundi prednosti ispred Roberta Vukovića tijekom druge etape situacija se prilično promijenila. Solidnim i ujednačenim vožnjama do prvog se mjesta probio Kadija, a Mejak se zadržao na mjestu br. 2 te na kraju za pobjednikom zakasnio svega 6,7 sekundi. U borbi za treće mjesto također je bilo zanimljivo. Nakon pretposljednjeg ispita Štajduhar je u odnosu na Vukovića imao prednost od 7 desetinki, a problemi Vukovića na posljednjem ispitu i Štajduharova solidna vožnja bili su dovoljni da na kraju rallyja razlika između ove dvojice bude samo 3,5 sekundi.

Moramo spomenuti kako je hrvatskih vozača na cilju bilo vrlo malo, osim spomenute trojice do kraja je došao još samo Matko Dragojević, momčadski kolega pobjednika Kadije. Nadamo se kako će već sljedeći rally biti obilježen nastupom većeg broja hrvatskih vozača.

U ukupnom je poretku do pobjede stigao uvjerljivi Janko Bolčina ispred Jureta Smrekara i Marka Mejaka. Klasa S1600 pripala je Janku Bačnaru, drugi je bio Nenad Mirković iz Srbije, a treći Sebastijan Bevk. Kadija je u ukupnom poretku S1600 zauzeo odlično 5. mjesto sa zaostatkom od 1 minute i nepunih 20 sekundi za pobjednikom.

Komentare sudionika objavit ćemo naknadno, a ako se i dalje niste prijavili kontaktirajte nas na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Autosport.hr