Prva utrka zagrijala sezonu!


Na vjetrovitom Grobniku, ovoga se vikenda održala prva utrka 402 Street Race sezone. Prenosimo priopćenje:

Tisuće ljubitelja okupilo se na jednom mjestu, zvuk glasnih automobila prekrio dolinu, a uz škripanje guma na asfaltu vruće su bile i naše djevojke!

402 STREET CRUISE GROBNIK – RIJEKA (01.05.)

U petak 1. svibnja 2009. u večernjim satima na Grobniku okupili su se natjecatelji u svojim prekrasnim automobilima, i polako uputili do centra Rijeke. Uz pratnju policije povorka je stigla do puba El Rio na Corzu, te popunila pred zaintrigiranim prolaznicima cijeli trg. Uskoro se trg popunio, kamerama, fotićima i mobitelima koji su nastojali snimiti nove felge, spuštene automobile i oglancane karoserije. Uz dobru muziku i podignute haube, party nastavio je do jutarnjih sati.

SUBOTA 02.05.2009.

Mirno je i sunčano jutro dočekalo naše natjecatelje na Grobniku u subotu 2. svibnja. Redali su se suparnici, grijale mašine i glancale karoserije, dok su polako i gledatelji stizali. Race, Sytle i Drift zauzeli su cijeli aerodrom, te selili publiku s jedne strane utrke na drugu, ovisno o tome kako se koja odvijala.402 Street Race

Unatoč jutarnjem sunčanom obećanju, kiša je zahvatila događaji u popodnevnim satima, netom nakon završetka treninga natjecatelja u 402 Street Race kategoriji. Tako se natjecanje ubrzanja na 402 metra odgodilo za nedjelju, kada su u svojim kategorijama najbolji bili:

15+ SPORTSMAN:             RIĐAN HRVOJE
14 STOCK COMPETITION:        NIŠEVIĆ DARIO
13 SUPER STREET:            JURIŠIĆ DANIJEL  
12 R SERIES:                MORAVEK VLADO
10 PRO COMPETITION:        FRŽOP MARKO
 
TIME WINNER:                FRŽOP MARKO – 10,802 s402 Street Style
Bolje su prošli natjecatelji u vizualnom tuningu automobila, koji su svoje prerade prezentirali pred stručnim žirijem. Uz blicanje iz fotoaparata publike najboljim se prikazao višegodišnji pobjednik DARKO SEVER, koji je na svom Golfu II utrošio pune 4 godine rada na svakom pa i najmanjem detalju.

Drift show
Novost u ovogodišnjoj sezoni pokazala se odličnom, «Drift Show» kojeg je organizirao klub DRIFT.HR okupilo je publiku duž cijelu ogradu, koji su s divljenjem gledali spretne vozače kako kontrolirano proklizavaju svoje automobile.
Popodnevna kiša nije puno smetala ni vozače ni publiku, dapače hladila je vruće gume koje su ostavljale trag nad asfaltom. Ipak nije bilo dovoljno, pucanj pukle gume odjeknuo je u dolini a slijedilo je glasno navijanje i zviždanje zadovoljne publike.

Iako je kiša pokvarila planove, naše su gledatelje u šatoru zabavljale hostese, koje su uz ritam muzike zaplesale na bačvama, a tijekom dana penjale se po viljuškarima, motociklima i automobilima, te pozirale za svakoga tko se htio slikati uz našu ljepoticu.
Za svačije ukuse ponešto, a za sve večernji Hype patry pod šatorom, uz muziku DJ-a i go-go plesačice.

NEDJELJA 03.05.2009.

Ako je subota bila kišovita, nedjelja je bila odlična! Tisuće i tisuće ljudi navijalo je za najbrže! Pucalo se iz auspuha, dimilo od tisuća konja na gumama, navijalo iz svega glasa!

Žestoka je bila borba u 402 Street Race kategorijama. A ni gledatelji ni sam spiker, koji je s nama već više godina, nisu mogli vjerovati na trag guma kojeg je plavi div za sobom ostavio. Naime 1120 KS je u Chevrolet Malibu… naš je Edo Galić za sobom ostavio trag proklizavanja guma sve do zadnjeg metra utrke, od dima se dugo nije vidio rezultat ali zato se čulo gromoglasno navijanje svih gledatelja unatoč bučnoj i nadasve prepoznatljivoj mašineriji ispod plave haube!
Ipak prva je prošla mala bijela koka na haubi sada već neprepoznatljive Alfe 145. Fržop Koka Marko iz Vodica, nakon 4 godine marljivog rada stvorio je pravu zvijer na 4 kotača, pobijedio Edu te odnio najbolje vrijeme na obje utrke! Svaka čast! Pored njega na slici desno, stoji drugo plasirani Šiljo sa svojim Audi RS2 Coupe.

Najbolji u svojim kategorijama u nedjelju su bili:

15+ SPORTSMAN:            ŠOŠTARIĆ DAMIR
14 STOCK COMPETITION:        OPAČAK DALIBOR
13 SUPER STREET:            FAKIN IVAN
12 R SERIES:                MORAVEK VLADO
11 PRO STREET:            FRŽOP MARKO
TIME WINNER:                FRŽOP MARKO – 10,948

EMMA SPL i EMMA SQL natjecanje u najbučnijem i najkvalitetnijem auto ozvučenju je isto tako imala svoje obožavatelje. Glasnih 136 dB dostiglo je najbučnije auto, a u kvalitetnoj glazbi uživali su i vlasnici i gledatelji.Drift Show
Najbolji hrvatski drifteri, zaparali su asfalt tijekom dvodnevnog oktanskog spektakla na Grobničkom aerodromu. Okupljeni u DRIFT klubu, brojnim ljubiteljima oktana prezentirali su sve čari ovog uzbudljivog auto-moto sporta. Spalili su više od 100 guma, potrošili hektolitre goriva i izmamili tisuće osmjeha. Stotinjak sretnih posjetitelja imalo je mogućnosti okusiti kontrolirano zanošenje automobila sa suvozačkog sjedala, a pri izlazu iz brzih BMW E30, Corolla GT i Nissan SX-eva oči su sjale, osmjeh od uha do uha i «Fenomenalno», «Odlično!», «Ja bi još!», «Kakoo dooobrooo»...

Naši drifteri su se priključili humanitarnoj akciji „RTL pomaže djeci“ te su za simboličan iznos taxirali posjetitelje po pisti grobničkoj aerodroma. Tijekom cijelog događaja je tako uz donacije gledatelja, prikupljen dodatni iznos za projekt «Zvončići, zvončići» u organizaciji RTL pomaže djeci, za slijepu djecu grada Čakovca.

U pauzama između utrka gledatelje zabavljali su članovi kluba SCOOTER INSIDE sa svojim akrobatski nastupom, paljenje guma vještog vozača, naše prelijepe hostese i vrući Sexy Car Wash.

Za najljepšu među našim hostesama na Grobniku proglašena je Ines Mahmić, publika je glasala za Tatjanu Knogl a fotografi za Mateu Mailn. Podsjećamo Vas da za sve cure može se glasati na stranicama Index.hr, a kako sudjelovati u «Photo Contestu» za najbolju fotografiju i video bit će uskoro objavljeno na našim stranicama – www.402streetrace.com.
 
Cijeli je događaji popraćen i međunarodnim aspektom – posjetili su nas vozači iz susjedne BIH, Slovenije i Srbije. Više nego poznati i voljeni  vozači iz Beograda – Petošević, sa svojim Mercedesima C63 i C55 AMG, markantan bradonja u Porsche 996, BMW M3 i Seat Leon Cupra.

Nakon grobnika, 402 Street Race seli se u Zagreb, gdje će naše gledatelje i natjecatelje dočekati mnoštvo događaja i cijela ekipa 402 Street Race, koja se iz utrke u utrku daje priliku svima koji su željni natjecanje, zabave, adrenalina i druženja!

Vidimo se u Zagrebu!
Vaš, 402 Street Race team

You have no rights to post comments