DRIVe tehnologija u STCC prvenstvu


U sklopu švedskog prvenstva turističkih vozila, Volvo će koristiti "zelenu" C30 DRIVe tehnologiju prilagođenu zaštiti okoliša, te time pokušati postići pobjedu. U STCC prvenstvu Volvo je još 2007. godine donio odluku da njihova trkaća vozila budu pokretana bioetanolom (E85) i time su postali prva automobilska marka koja se preusmjerila na ovu vrstu pogona. Već sljedeće godine razvijen je potpuno novi trkaći automobil utemeljen na modelu C30, a time je interes Volva za pogon na bioetanol te "zeleno" natjecanje dobio kontinuitet.

"Odabir modela C30 kao temeljnog za novu vrstu zelenog automobilskog natjecanja doista ima smisla. Na najbolji način C30 pokazuje tržištu nove tehnologije u zaštiti okoliša s inačicom ovog modela kao što je novi dizelski C30 1.6 DRIVe sa Start/Stop funkcijom i potrošnjom goriva od 3.9 litara na 100 km. Pripadajuća emisija CO2 kod ovog modela iznosi 104 grama po kilometru", napominje Derek Crabb, direktor odjela za automobilski sport u Volvu. Volvo C30 DRIVe ima značajnu ulogu u razvoju novih trkaćih vozila.

Proizvođači najčešće koriste tehnička rješenja iz svojih natjecateljskih modela i prenose ih u cestovne primjerke, no Šveđani su preokrenuli proceduru koristeći mnoge tehnologije iz modela C30 na natjecateljskom vozilu. Aerodinamična rješenja (ravne ploče podvozja, difuzor, stražnji spojler) koja dizelski C30 čine učinkovitijim u segmentu potrošnje goriva, a samim tim i prihvatljivijim za okoliš, donose i veći brzinu "zelenom" trkaćem C30.

"Prošle godine testirali smo u Španjolskoj popriličan broj automobila. Moj kolega iz ekipe Rustad i ja doista smo zadivljeni činjenicom da je ekipa mogla uzeti dijelove direktno s proizvodne linije C30 DRIVe te ih ugraditi u trkaća vozila, a da se ogromno povećanje brzine moglo odmah primijetiti", ističe vozač Volva, Robert Dahlgren.

You have no rights to post comments