Lipošćak 10., Koren 14. u Alpe Adria Clio Cupu


Ovog vikenda odvožene su prve dvije utrke Alpe Adria Clio Cupa na stazi Vallelunga u Italiji. Radi se o kup natjecanju europskog karaktera, a utrke će se pored već održanih u Italiji voziti u Mađarskoj, Rumunjskoj, Austriji i Hrvatskoj. Vozači nastupaju sa vozilima Renault Clio, 200 KS, sekvencijalnim mjenjačem sa 6 brzina i Michelin slick gumama 17". U Vallelungi je nstupilo 24 vozača iz 5 zemalja, a među njima i dvoje naših predstavnika Dan Lipošćak, pobjednik prošlogodišnjeg Clio Cupa u Sloveniji i Tajana Koren, naša najpoznatija vozačica koja se u svijet utrka vratila nakon trogodišnjeg izbivanja iz automobilizma.


foto: Saša Kapetanović

U Vallelungi su odvožene dvije utrke i obje okončane dominacijom vozača iz Italije, koji su nastupali na domaćoj stazi. U obje utrke prva tri mjesta osvojila su ista tri vozača – Lanzotti, Ricciarini – prošlogodišnji prvak talijanskog Clio Cupa i Casadei. Od naših vozača u subotu je nabolje plasiran bio Dan Lipošćak, koji je osvojio 10. mjesto, a u nedjelju Tajana Koren sa osvojenim 14. mjestom. Od ostalih vozača koji dolaze izvan Italije najbolji rezultat ostvario je Slovenac Luka Bravec, koji je također već prošle sezone nastupao u Clio Cupu, osvojivši 8. mjesto u nedjeljnoj utrci.Naši vozači uspjeli su se vremenima ostvarenim po krugu približiti talijanskim na samo 1,5 sekundi zaostatka, što je za ovako jaku konkurenciju izuzetno dobar rezultat, a posebno za našu vozačicu, koja je od prošlogodišnjeg pobjednika slovenskog Clio cupa, Lipošćaka, bila sporija samo 1 desetinku sekunde.

Sljedeća utrka Alpe Adria Clio Cupa održati će se u Mađarskoj, na Hungaroringu, u sklopu 'World Series by Renault', gdje se očekuje nastup čak 50 vozača, a među uz Lipošćaka i Koren i još pokoji vozač iz Hrvatske!


 

Kalendar utrka:
 
15. – 17.05. Vallelunga (I)
12. – 14.06. Hungaroring (H)
03. – 05.07. Grobnik (HR)
07. – 09.08. Bukurešt (RUM)
04. – 06-09. Pannonia-ring (H)
02. – 04.10. Salzburgring (A)

You have no rights to post comments