Istarska rivijera: pobjeda Marinu Milokanoviću


Marino Milokanović, član AMK Skok Racing pobjednik je utrke "Hyundai Autokuća Košara – 14. Nagrada Istarske rivijere" koja se drugu godinu zaredom održala u Kanfanaru, u sklopu tradicionalne fešte Jakovlje. Svojim iznimno preciznim vožnjama Marino je u Ford Fiesti ST ostvario prvo mjesto u generalnom poretku, prvo mjesto u klasi +1600 te ostvario rekord staze.Na utrku koja se bodovala za Prvenstvo Istarske rivijere i Prvenstvo Regije Zapad prijavilo se 25 vozača podijeljenih u pet klasa. Na stazi dugoj 600 metara koju okružuje željeznička stanica vozači su okupljenoj publici pokazali iznimne vozačke sposobnosti, no obzirom da je asfaltna podloga bila iznimno skliska, a staza tehnički vrlo zahtjevna, mnogi od njih su iskušali tvrdoću zaštitnih guma na svom automobilu. Ipak, manifestacija je protekla u najboljem redu i pružila vozačima u publici zanimljivu oktansku subotu.

U klasi 1 koja se odnosila na automobila do 1200 kubičnih centimetara najbrži je bio Toni Cerin ispred Ivice Popovića i Nikole Ćuka. Uzbudljivo je bilo u klasi 2 do 1600 kubičnih centimetara gdje pobjedu odnio Dean Jurasić u Škodi Favorit, ispred dosad već ustaljenog pobjednika u klasi Sandija Jugovca, dok je treće mjesto pripalo Dejanu Benčiću. U klasi 3 preko 1600 kubičnih centimetara Marino Milokanović nedostižan je bio za drugoplasiranog Doriana Milanovića i trećeplasiranog Krešimira Tadijića.Inače vrlo popularna klasa Sport u Kanfanaru je bila gotovo prazna, pa su se pehari podijeli tek dvojici vozača: Marku Jeliću za prvo te Bojanu Dobriću za drugo mjesto. U klasi dizel slavio je Matej Jarc u Škodi Fabiji RS ispred Damira Dujmovića u Cliu Storia i Branka Radulovića u Volkswagen Golfu. U utrci timova pobjedu je odnio team "Auto servis GT i DM auto" u sastavu Marko Jelić, Sandi jugovac i Doriano Milanović ispred  "Najmanji team" u sastavu Branko Radulović, Toni Cerin i Ivica Popović.

Utrkom u Kanfanaru okončana je sezona Prvenstva Regije Zapad, no Prvenstvo Istarske rivijere, prema najavama organizatora, završit će posljednom utrkom u Taru koja će biti upriličena tijekom tekuće godine.

Autosport.hr