FIA "oprala" Vatanenovu retoriku


Da je Ari Vatanen vjerojatno malo pretjerao u svojim komentarima navodnog financiranja kampanje Jeana Todta od strane FIA-e bilo je lako naslutiti, a reakciju Federacije nismo dugo čekali. FIA je u svom pismu izrazila razočaranje nad postupcima finskog kandidata za mjesto predsjednika te institucije, posebno na, kako kažu "insinuacije da je kampanja Jeana Todta financirana i podržana od strane FIA-e".

FIA-ino tijelo, koje je objavilo otvoreno pismo Vatanenu, je FIA Foundation, zaklada koja između ostalog podržava i provodi program poboljšanja sigurnosti na cestama diljem svijeta. Upravo u sklopu tog programa Jean Todt i njegova partnerica, koja je istovremno i (valjda) poznata glumica Michelle Yeoh dobrovoljno su putovali svijetom i promicali sigurnost u prometu.

Nijedno putovanje nije bilo provedeno u svrhu pridobivanja političke potpore za kandidaturu Jeana Todta, tvrde predstavnici zaklade.

Premda je Vatanenove komentare moguće shvatiti kao riječi čovjeka frustriranog postupcima Maxa Mosleyja i njegovim javnim zalaganjem za predaju žezla Jeanu Todtu, Finac će ipak morati pažljivije odmjeriti svoje sljedeće korake. Moguće je također da ćemo uskoro imati kampanju kakve se ne bi posramili niti državnici, vođe, voždovi i ostali pastiri iz zemalja stoke sitnog zuba na brdovitom Balkanu.

Autosport.hr