Ispiši ovu stranicu

"Todtovu kampanju financira FIA!"


Ari Vatanen je prebacio u drugu brzinu i malo odlučnije progovorio o svom protivniku na skorašnjim izborima za predsjednika FIA-e. Elokventni se Finac pritom nije ustručavao razotkriti stvari koje su vjerojatno trebale ostati skrivene od javnosti, poput podataka o Todtovim izletima i prikupljanju podrške diljem svijeta."Jean Todt i ja smo prijatelji, ali projekt u koji smo se upustili nije uvjetovan tim prijateljstvom. FIA nije kraljevstvo i mjesto na čelu FIA-e ne može se dodijeliti jednostavnom odlukom dosadašnjeg 'kralja'. Velika je pogreška da je Todt predstavljen kao 'kraljev sin' te time i logični nasljednik na tronu."

"O FIA-inom trošku Jean u privatnom zrakoplovu u pratnji djevojke, kojoj je valjda dodijeljen status predstavnika FIA-e, obilazi svijet; bio je u Aziji, u Kanadi, u Argentini... Ustvari, njegovu kampanju u potpunosti podržava i financira FIA!", ogorčen je bivši rallyjaški as.

U najnovijoj izjavi Ari je otkrio da ima podršku brojnih utjecajnih svjetskih automobilskih asocijacija, poput njemačkog ADAC-a, oba španjolska auto kluba, američkog AAA, itd. Zasad, međutim, Vatanen nije otkrio koji su njegovi aduti za ključna mjesta u vrhu FIA-e.

Autosport.hr