Radola u britanskoj Formuli Renault


Mladi pulski automobilist Saša Radola u nadolazećoj sezoni traži izazov izvan granica Hrvatske te će se okušati u britanskoj Formuli Renault. Nakon Marina Čolaka koji će ove godine tražiti svoju priliku u WTCC okruženju, još jedan mladi i talentirani hrvatski automobilist dobio je šansu za dodatni iskorak i proboj među elitu.Formula Renault vodeće je natjecanje formula u Velikoj Britaniji, a koliku ima snagu možda najbolje potvrđuje podatak da su u britanskom prvenstvu svoje karijere započeli današnji velikani Formule 1 - Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen i Heikki Kovalainen. Ove godine Formula Renault slavi 20-obljetnicu, a u probranom društvu među 20-ak iznimno talentiranih vozača naći će se i jedno hrvatsko ime - Saša Radola koji će ove sezone voziti za novooformljenu momčad Tempus Sport. Tim je novi, ovo im je prva sezona u britanskoj Formuli Renault, no optimizma ne nedostaje.

Složili su odličnu ekipu, imaju vrhunske stručnjake pristigle iz najvišeg ranga poput Formule 1, WRC-a i DTM-a, tako da već u prvoj sezoni ambiciozno najavljuju pobjedu. Nakon prošlogodišnjeg Radolinog testiranja i rezultata koje je ostvario u Velikoj Britaniji, njegov talent zapazili su predstavnici Tempus Sporta i ponudili mu da ove godine nastupa za njih."Prilikom testiranja u Manoru prošle godine zapazio me je njihov poznanik i lovac na talente, prenio im je svoje dojmove i oni su pokazali interes za suradnju. Rezultati tih testiranja bili su odlični i neočekivani te se nadam da ću i u ovoj sezoni pokazati svoje pravo lice. Meni je važno završiti svaku utrku i naravno dati sve od sebe za što bolji rezultat. Ne mogu pričati o nikakvoj pobjedi dokle ne odvozim nekoliko utrka da vidim kako sve to izgleda na stazi, ali svakako mi je u cilju pokušati se boriti za prvu grupu vozača", realan, ali ujedno i optimističan je Saša.

Formula Renault vozi se u sklopu iznimno popularnog britanskog prvenstva turističkih vozila (BTCC), a svega 490 kilograma teške formule pokreće 2,0-litreni četverocilindrični motor snage 192 KS razvijen u Renaultsportu. Naravno, ovakvo natjecanje zahtjeva i poprilična financijska sredstva koja su barem za sami start sezone osigurana.Radola je zasad osigurao jednog "anonimnog" sponzora i u planu je da već drugi tjedan 10. i 11. ožujka počne s testiranjima na Snettertonu. Nažalost, i dalje je potreban veći dio sredstava da se nastavi sezona, no nadajmo se da će Saša svojim rezultatima privući dodatne sponzore i nastaviti karijeru izvan granica "Lijepe naše."

Kalendar natjecanja:

04/05 travanj     Brands Hatch (Indy)                  BTCC
25/26 travanj    Thruxton                                     BTCC
16/17 svibanj     Donington Park (National)         BTCC
30/31 svibanj     Oulton Park                               BTCC
13/14 lipanj       Croft                                          BTCC
04/05 srpanj      Silverstone GP             World Series by Renault
01/02 kolovoz    Snetterton                                 BTCC
29/30 kolovoz    Silverstone (National)                BTCC
19/20 rujan        Rockingham                               BTCC
030/4 listopad    Brands Hatch (GP)                    BTCC


Autosport.hr