Brzi i žestoki u Osijeku

Nakon izvrsnog početka prvog 402 Street Race u novoj sezoni i prve utrke u Velikoj Gorici, karavana brzih i žestokih odlazi u Osijek. Hefest d.o.o. u suradnji s AMK "GT" iz Strmca Samoborskog organizira još jedan vikend adrenalina, ovog puta u srcu Slavonije.

Utrka se održava 25. i 26.06.2005. od 10 sati na prostoru zračne luke Osijek, Čepinska cesta.

Auto utrka ubrzanja 402 Street Race održava se na asfaltiranoj podlozi , a natjecanju mogu pristupiti samo vozila B kategorije koja zadovoljavaju uvjete iz „Zakona o sigurnosti cestovnog prometa“, imaju valjanu registraciju i policu osiguranja.

Natjecanje je koncipirano tako da su natjecatelji raspoređeni u klase ovisno o tome koliko brzo mogu odvoziti zadanu duljinu staze. Klase su formirane po sekundama i vozači se utrkuju unutar svake klase do finalnog pobjednika.
ULTIMATE ONE                   class 11                 do 11.999 sec,
PRO COMPETITION            class 12                 od 12 do 12.999 sec,
PRO STREET                         class 13                 od 13 do 13.999 sec,
R SERIES                               class 14                 od 14 do 14.999 sec,
SUPER STREET                    class 15                 od 15 do 15.999 sec,
STOCK COMPETITION      class 16                 od 16 do 16.999 sec,
SPORTSMAN                        class 17                od 17 sec.


Za drugi ovosezonski 402 Street Race, najpopularniji i najmasovniji automobilistički oblik zabave i natjecanja, prijavljeno je ponovno preko 200-tinjak automobila iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja, od onih najnovijih modela, pa sve do automobilskih rariteta. Sudeći po rekordnom broju posjetitelja na velikogoričkoj utrci (oko 35.000 posjetitelja tijekom cijelog vikenda), organizatori očekuju veliki odaziv osječke publike i najavljuju mnoštvo „oktanskih“ iznenađenja. Jedno od iznenađenja prije same utrke je i mogućnost osvajanja besplatnih ulaznica na internet stranicama organizatora www.hefest.hr.Uz nezaobilazni spektakl – utrku automobila na 402 metra, streetracere, tunere i zaljubljenike u brzinu i ulične utrke, očekuje još nekoliko atraktivnih natjecanja:

- 402 Street Style – natjecanje u vizualnom tuningu automobila,
- Db Drag – natjecanje u glasnoći ozvučenja automobila,
- Burnout – natjecanje u spaljivanju automobilskih guma,
- NightGlow – natjecanje u osvjetljenju automobila.

U oba dana program za posjetitelje počinje od 10 sati.
Autosport.hr