Supercopa SEAT León European Masters

"Supercopa SEAT León European Masters" održat će se na novoj stazi za utrke u Istanbulu 26. studenog, što će biti jedinstven izazov u kojem će se rame uz rame boriti četiri najbolja vozača četiri serije Supercopa održane u Španjolskoj, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, te u Turskoj.

Utrka će se održati na novoj stazi, koja će 21. kolovoza biti domaćin prve Velike nagrade Formule 1 te koja će omogućiti 16 najboljih vozača iz četiri serije Supercopa održane u Europi da se u jednakim uvjetima bore za naslov najboljeg vozača SEAT Leona na kontinentu.Ovaj novi event bit će savršen način za proslavu finala sezone 2005. koja je još jednom pokazala snagu Supercopa serije koja je započela u Španjolskoj 2002, smatraju u SEAT-u.

U prve četiri natjecateljske godine Supercopa SEAT León, koji je baziran na najbržem i najsnažnijem modelu španjolske marke - Leónu Cupra R, zauzeo je važan položaj u međunarodnom natjecateljskom kalendaru, tako što sudjeluje u programu značajnih događanja kao što su španjolska Velika nagrada F1, FIA World Touring Car Championship (WTCC) Race of Spain i španjolsko GT prvenstvo, zajedno s DTM prvenstvom u Njemačkoj i BTCC-om u Velikoj Britaniji. U Turskoj uspjeh lokalnog  Supercopa bio je također značajan, te će kao i u Španjolskoj imati utrke u programima turske Velike nagrade F1 i WTCC utrke u Turskoj.

Još jedan dokaz značaja Supercopa serije kao prvi korak prema profesionalnom utrkivanju potkrijepljen je činjenicom kako dva najmlađa vozača trenutačno sudjeluju u timovima tvornice u WTCC prvenstvu, Peter Terting i Robert Huff, a oba vozača su došla iz Supercopa serije u Njemačkoj odnosno u UK.Trenutačno se preko 75 vozača utrkuje u četiri zemlje u kojima se održava Supercopas SEAT León.

Jaime Puig, direktor SEAT-a Sport, rekao je: "Snaga Supercopa serije u svojoj četvrtoj godini zamjetna je najviše po zahtjevnoj vožnji, što je izvrstan prvi korak za mlade profesionalne vozače utrke. Činjenica da su dva vozača prešla iz serije León Supercopa u službeni tim tvornice u WTCC prvenstvu je nešto čime smo vrlo ponosni i sretni. Vjerujemo kako će event koji smo zakazali za studeni u Turskoj biti fantastičan izazov za vozače i veličanstveni kraj sezone naših međunarodnih događanja. Sad ćemo po prvi put vidjeli tko je "majstor" Supercopas!"
Autosport.hr