VW Polo Castrol Pirelli kup ulazi u 3. sezonu


Nakon održane dvije, vrlo uspješne sezone najboljeg hrvatskog kup natjecanja, pred nama je treća i posljednja u trogodišnjem ciklusu. I u ovoj sezoni vozači će nastupati na kružnim i brdskim utrkama, no neće voziti utrku izdržljivosti. Utrke Polo kupa uvijek su bile najinteresantnije, pogotovo kružne, a u ovoj sezoni napetosti će pridonijeti i novi sustav bodovanja u trogodišnjem ciklusu za posljednju sezonu.Naime, osvojeni bodovi pojedinih sezona se zbrajaju, no u ovoj sezoni, za trogodišnji ciklus vozačima će se bodovi udvostručiti u prvom dijelu sezone, a u drugom dijelu utrostručiti. Na taj način mnogi vozači koji nisu bili previše zadovoljni i uspješni tijekom prve dvije sezone dobivaju šansu za osvajanjem titule ukupnog pobjednika Polo kupa.

Oni najbolji u trogodišnjem ciklusu osvojiti će i vrijedne nagrade:

1.mjesto automobil Volkswagen POLO
2.mjesto 30.000 kn, brutto
3.mjesto 15.000 kn, brutto
4.mjesto egzotično putovanje za 2 osobe
5.mjesto egzotično putovanje za 2 osobe
6.mjesto Castrol ulje 200l
7.mjesto Pirelli autogume /2 kompleta (8 kom) do 17''

Organizator kupa sa sponzorima predvidio je i tri utješne nagrade za 'srećkoviće'. Kao nagrada dodjeljuje se vozilo VW GOLF GTI na korištenje mjesec dana.

Srećkovići se izvlače iz bubnja i nisu među prvom sedmoricom u ukupnom bodovanju. Dodatni uvjet za nagradu je da nastupe na najmanje 80% utrka sezone 2008.

Što se vozača tiče, sve uglavnom ostaje po starom. Svoj nastup je potvrdilo 18 vozača koji su nastupali tijekom prve dvije sezone. U prethodne dvije sezone najuspješniji su bili Ivan Pokos, Marko Pavić i Marko Sitarić. Sva trojica naravno teže ka naslovu pobjednika trogodišnjeg ciklusa. U tome će ih pokušati omesti povratnik u kup, Martino Bradarić koji je u prvoj sezoni osvojio naslov viceprvaka. Martino Bradarić ove godine će nastupati u automobilu novog medijskog pokrovitelja – magazina EVO, dok će za Auto Klub voziti Damir Gilić, trgovac iz Osijeka, koji je na prošlogodišnjem izboru vozača čitatelja osvojio drugo mjesto.


Kalendar natjecanja:


Prvi dio sezone (bodovi x2)

10.-11.05. Malačka - brdo
01.05.-01.06. Cerklje (SLO) – krug
04.-06.07. Grobnik – krug
12.-13.07. Čabar – brdo

drugi dio sezone (bodovi x3)

06.-07.09. Grobnik – krug 2x
19.-21.09. Buzet - brdo
04.-05.10. Dugopolje – krug
11.-12.10. Skradin – brdo (rezerva)


You have no rights to post comments