Ispiši ovu stranicu

Pokos pobjednik maratonske utrke Polo kupa


Ivan Pokos pobjedom na današnjoj maratonskoj utrci zaključio je uspješan grobnički vikend u kojem je dominirao na oba treninga te upisao pobjedu na kraju naporne utrke. Utrka je započela u 10 sati i 15 minuta, a završila 2 sata i 31 minutu kasnije. Većinu tog vremena vozači su proveli na stazi, a obzirom na dužinu utrke očekivano su izostale borbe za zadnji milimetar staze u završnici. Ipak, zaostaci u vrhu poretka nisu bili preveliki kada je u pitanju ovakav tip utrka.Iza Pokosa na drugom je mjestu utrku završio Domagoj Pereković, koji zasigurno može biti među najzadovoljnijima po isteku propisanih 150 minuta jurnjave. U utrku je krenuo s osmog mjesta, a završio je na poziciji br. 2 s 15 sekundi kašnjenja za pobjednikom. Treće mjesto pripalo je Siniši Kraincu s 13 i pol sekundi slabijim rezultatom od Perekovićevog.

Pokosova pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Odjurio je sa starta i nije ispuštao vodstvo do samog kraja utrke nakon što je nakon nekoliko početnih krugova pretekao dotad vodećeg Marka Sitarića. Zaustavljanje u boksu proteklo je u najboljem redu, nije imao problema niti sa sigurnosnim automobilom koji je izašao na stazu u drugoj polovici utrke te je upisao velikih 60 bodova na svoj račun. Izlazak sigurnosnog automobila na stazu odlično su iskoristili Domagoj Pereković i Siniša Krainc ulaskom u boks upravo u tim trenucima probili su se na sam vrh poretka.

Šestorica najbolje plasiranih utrku su završili u istome krugu dok osvajač 7. mjesta Filip Magdić kasni za čitav krug. Posljednji koji je utrku završio u istom krugu kao i pobjednik je aktualni prvak Polo kupa Marko Sitarić. Krenuo je s druge pozicije, no događanja na stazi i taktička nadmudrivanja u boksu na koncu su rezultirala plasmanom na šesto mjesto. Poteškoća s automobilima imali su Ivan Ergović i Goran Drndak, a Robert Nikpalj u boksu je izgubio više od 3 minute. Utrka Polo kupa protekla je, unatoč dužini i borbi oko plasmana u ukupnom poretku prvenstva, u fer borbama i bez "repova" i svakako je obilježila grobnički natjecateljski vikend.1    Ivan Pokos 2:31:22.206
2    Domagoj Pereković +15.086
3    Siniša Krainc +28.662
4    Marko Pavić +1:56.243
5    Roberto Rauš +2:00.340
6    Marko Sitarić +2:08.342
7    Filip Magdić + 1 krug
8    Vilko Kustec + 1 krug
9    Đivo Franić + 1 krug
10    Robert Nikpalj + 2 kruga
11    Mario Sekulić + 2 kruga
12    Ante Alduk + 2 kruga
13    Matija Momčilović + 2 kruga
14    Matija Čelhar + 2 kruga
15    Marin Čohar + 2 kruga
16    Ivan Ergović + 3 kruga
17    Ivan Pećin + 3 kruga
18    Mario Jakobović + 4 kruga
19    Goran Drndak + 5 krugova

Autosport.hr