Izjave nakon požeške utrke


Utrka Polo kupa u Požegi obilovala je događanjima i bliskim kontaktima, što potvrđuju i izjave vozača. Osim izjava u ovom članku donosimo i link na novoobjavljenu foto galeriju s požeške utrke.

FOTO GALERIJAIvan Pokos:
U prvoj utrci završio sam 2. Vidio sam da Sitarića neće biti lako uloviti, pa nisam niti htio forsirati. U drugoj utrci sam startao s trećeg mjesta i pobijedio. To je i bio plan. Nakon Cerklja su me 'skinuli' radi jednog mm, zapravo manje od jednog mm. Sada smo stavili novi most, sve smo složili, Sajko je natočio pravi benzin, i evo nas opet na vrhu. Mislim da su sada shvatili da nije bila stvar u tom milimetru nego u nečemu drugome.

Roberto Rauš:
Utrke su bile jako zanimljive. U drugoj sam dobro startao sa šestog mjesta i probio se do drugog, ali onda sam vidio da je Kustec brži, dao mi je znak – udario me nekoliko puta, pa sam ga morao propustiti. Jako sam zadovoljan i s trećim mjestom.Marko Pavić:
Treninzi donekle dobri, a onda problemi s autom. Prva utrka je započela odlično, ali to je trajalo samo tri kruga. Onda se razletila getriba. Uvijek me neko zlo dočeka u toj Požegi. U jednoj brzini sam odvezao tu prvu utrku da dobijem barem neki bod, ako sam uopće kojeg ulovio. U drugoj utrci start sa 14. mjesta i po starom, u Požegi već isprobanom običaju, do prvog zavoja sam dobio i sam ne znam koliko mjesta, a dalje je bilo: "Bože pomozi!".Svaka čast dečkima u mojem timu, moram im se zahvaliti, pripremili su auto između dvije trke tako da je bio konkurentan za prvo mjesto! Bilo je opako i obzirom na sve pehove moram biti zadovoljan rezultatom.

Siniša Krainc:
Bio sam prvi u drugoj utrci. Imao sam dosta veliku prednost, a vidio sam da me Ivan ipak pomalo stiže. Dodao sam još malo gasa, a suci, kao što jesu inače, šikanu su svaki put stavili na drugo mjesto i ovaj put su ju stavili malo previše lijevo. Kad sam ušao u šikanu sam tek vidio da je pomaknuta u lijevo i zabio sam se u gumu od čega mi je pukla spona. Veselim se Grobniku, tamo će sigurno biti bolje!

Vilko Kustec:

Na prvoj utrci sam startao četvrti i nije bilo nikakve gužve. Nakon par krugova je Pavić odustao, razvukli smo se i ništa se više nije događalo. U drugoj utrci sam startao drugi, ali su me ubrzo prešli Pokos i Rauš. Onda sam u jednom krugu loše prošao drugi zavoj. Prošao me je Kodrić, pa je došlo do kontakta sa Sitarićem i nakon toga sam se probio još dva mjesta naprijed i završio drugi. Ovo što je poslije bilo neću komentirati.

Marko Sitarić:
Kvalifikacije su za mene prošle izuzetno dobro. Prva startna pozicija i na kraju pobjeda u prvoj utrci, bilo je fenomenalno. U drugoj utrci je bilo malo kontakta između Kusteca i mene, da bi nakon toga u idućem krugu Krainc pogodio u šikani gumu, koja se, na moju nesreću našla baš ispred mene i jednostavno ju nisam mogao zaobići. Udario sam lijevim kotačem, izgubio sam špur i nagibe i sve. Ostao sam bez 'volana' i morao odustati.

You have no rights to post comments

Autosport.hr