Trening Polo kupa u Cerklju


Pored vozača slovenskog državnog prvenstva interes za upoznavanje staze u Sloveniji pokazali su samo vozači VW Polo Castrol Pirelli kupa, iako u ovoj sezoni na toj stazi nastupaju i ostali hrvatski kupovi. Utrka Polo kupa u Cerklju održat će se od 21. do 22. srpnja. Petorica vozača Polo kupa imali su praktički cijelu stazu samo za sebe i mogli su trenirati koliko ih je volja. Na kratkoj, no vrlo zahtjevnoj stazi najbolje su se snašli Mario Sekulić i Domagoj Pereković, ostvarivši gotovo identično vrijeme (1:13.50), dok su Marko Pavić, Roberto Rauš i Goran Drndak po krugu zaostajali od pola do jedne sekunde.Pored naših 'polića' na treningu je bio Igor Dekleva koji u ovoj sezoni promovira Clio pokal, koji bi trebao startati od sljedeće sezone te ostali vozači državnog prvenstva sa raznim automobilima (Seicento, Clio, BMW, Suzuki...).

Evo kako su trening u Cerklju doživjeli neki od vozača Polo kupa:

Mario Sekulić: Staza je kratka, uličnog karaktera i ne dozvoljava greške, u što sam se sam uvjerio izletivši sa staze. S ostvarenim vremenom sam zadovoljan, iako se može jos dosta učiniti na treninzima. Viđeni auti su zasad jednaki a trka u Poreču pokazat će jasniju sliku. Što se tiče utrke u Cerklju-mislim da će biti tijesno!Marko Pavić: Što se tiče staze - kratka i tehnički zahtjevna. Ne dolazi do izražaja toliko motor koliko ovjes i gume, odabir putanje. Ima sporih i tehnički jako zahtjevnih kombinacija zavoja gdje se treba puno koncentracije, jer ako 'fulaš' ulaz u prvi zavoj ,ostala tri ne možeš napravit kako treba, pa tako ni izlaz na ravnice. Također ima dijelova piste na kojima su ulazi u zavoj jako brzi pa i sami prolazi kroz taj zavoj, pa će doći do izražaja ona izreka – 'ko ima veća m..a... Sve u svemu ovakav oblik piste mi se sviđa jer se puno mora radit na ovjesu i gumama, a to za mene predstavlja veliki izazov. Što se tiče mog vremena na treningu prezadovljan sam. Zapravo na ovaj trening smo išli isprobati više tehnički dio vozila a ne 'ganjati' vrijeme... Utrka bi mogla biti zanimljiva, napeta i fizički iscrpljujuća jer su auti opet izjednačeni, pa će bit gužve. Pametnom vožnjom mogli bismo pokazati što znači pravi 'fajt' i pravo kup natjecanje, jer baš nema mjesta da neki brzi vozači previše odu naprijed i da bude dosadno...Domagoj Pereković:
Staza mi se jako sviđa. Kratka je, ali tehnički zahtjevna. Zavoji su brzi, ravni dijelovi dosta kratki. Jako sam zadovoljan s treningom, mislim da je to bio jedan od boljih treninga u zadnje vrijeme. Vozili smo se praktički cijeli dan i nitko nam nije smetao. Bojim se da će u utrci nastati kaos, ipak nas je jako puno, a mjesta za preticanje baš i nema previše!

{datsopic id=294}

You have no rights to post comments

Autosport.hr