Proglašeni najuspješniji u Polo kupu


Proteklog vikenda održano je proglašenje najuspješnijih vozača VW Polo Castrol Pirelli kupa u Skradinu, točnije novootvorenom hotelu Vrata Krke, na samom ulazu u nacionalni park. Na proglašenju su dodijeljene nagrade najuspješnijim vozačima u sezoni 2008. kao i najuspješnijima u ukupnom poretku trogodišnjeg ciklusa ovog kup natjecanja. U organizaciji AMD Matulji Racing ovo natjecanje istovjetnih automobila VW Polo 1.4 započelo je 2006. godine. U svakoj sezoni vozači su nastupili na 8 utrka, kružnih i brdskih. Tijekom tri sezone u Polo kupu je nastupilo 54 vozača i jedna vozačica.  

VW Polo Castrol Pirelli kup svojim dolaskom na scenu hrvatskog automobilzma pokazao se kao najbrojniji od dosadašnjih kup natjecanja, a tijekom tri sezone upravo u ovom kup natjecanju natjecali su se najbolji hrvatski automobilisti na kružnim i brdskim stazama. Utrke su bile pune dvoboja i uvijek neizvjesne do samog završetka. U posljednjoj sezoni kupa sazreli su i vozači koji su u prvoj sezoni bili početnici i tako mogli konkurirati čak i onim najiskusnijima.  

S pravom možemo ustvrditi da je ovo natjecanje u potpunosti uspjelo. Automobili nisu imali tzv. dječje bolesti, vozači su uglavnom bili zadovoljni, tek pokoji tražio je uzrok svojem neuspjehu u drugima ili nejednakosti automobila. No, ako pogledamo rezultate i činjenicu da je na gotovo svakoj kružnoj utrci preko 10 vozača 'bilo unutar jedne sekunde' po krugu, jasno je da su odstupanja i ako su postojala bila vrlo mala.Tri sezone prekrasnih utrka su za nama a najuspješniji su se okitili i vrijednim nagradama. No krenimo redom, od proglašenja posljednje sezone. Zahvale za financijsku pomoć dobili su predstavnici tri glavna pokrovitelja: g. Ivo Ivančević za tvrtku P.Z. Auto, generalni uvoznik marke Volkswagen za Hrvatsku, g. Mijo Novačić u ime tvrtke Castrol Croatia te g. Miroslav Ćubrilo za tvrtku Autohrvatska, uvoznik za marku Pirelli.

Naslov državnog prvaka i pobjednika Polo kupa osvojio je Ivan Pokos. Drugo mjesto je osvojio Marko Sitarić, a treće Robert Nikpalj. U poretku momčadi sponzora pobjedu odnosi EVO racing team, ispred Infosistem racing tema i Spaz racing teama.U trogodišnjem ciklusu pobjedu odnosi Marko Sitarić, ujedno i pobjednik prve sezone. Sitarić je tako osvojio automobil VW Polo 1.4. Drugu nagradu, odnosno iznos od 30.000 kn osvojio je Ivan Pokos, a treću s iznosom od 15.000 kn Vilko Kustec. Četvrto i peto mjesto ukupnog poretka donosi egzotična putovanja za 2 osobe, koja su osvojili Martino Bradarić i Domagoj Pereković. 200 litara Castrolovog ulja osvojio je Robert Nikpalj, dok se Marko Pavić okitio sa 8 guma Pirelli.

Ivan Ergović, Goran Drndak i Filip Magdić osvojili su svaki po mjesec dana korištenja automobila VW Polo GTI Cup Edition (225 KS).

FOTO GALERIJA


Hoće li se i u kojem obliku ovo kup natjecanje nastaviti za sada još uvijek nije poznato, no možemo reći da bismo ove vozače i ove automobile svakako voljeli i dalje pratiti pogotovo na kružnim utrkama.
Autosport.hr