Sitarić: "Konačno Božja pravda"


Mnogobrojnim gledateljima u Dugopolju vozači Polo kupa priuštili su napete i iznimno uzbudljive utrke te (ne)očekivani rasplet sezone, ali i cijelog trogodišnjeg ciklusa. Nakon posljednjeg ovogodišnjeg nastupa, ujedno i kraja cjelokupnog trogodišnjeg ciklusa Volkswagen Polo Castrol Pirelli kupa, osjećaji su očekivano podijeljeni, a kako su nastupe doživjeli sami vozači pročitajte iz izjava koje smo prikupili nakon utrka.Marko Sitarić

Konačno Božja pravda. Sam Bog se okrenuo na moju stranu. Vjerovao jesam u ovo, ali kad sam u petak došao u Split i razmišljao o 24 boda razlike mislio sam da je to nedostižno. Ali ipak, konačno na moju sreću uspio sam u zadnjoj utrci doći do pobjede u trogodišnjem ciklusu Polo kupa. Mislim da je i drugo mjesto u ovoj sezoni uspjeh i moram biti prezadovoljan. Ovim putem moram se zahvaliti mom glavnom sponzoru Auto Zubaku, jer bez njih ne bi ni mene bilo ovdje, a ni ovog sjajnog rezultata.

Ivan Pokos

Sve je bilo pod kontrolom gotovo do samog kraja. U prvoj utrci vozio sam se iza Marka, kontrolirao situaciju i sve je išlo meni u prilog. U drugoj utrci krenuli smo također super, ali jedno pet, šest krugova prije kraja propala mi je kočnica i "odnijelo" me u rinzol na kojem sam razbio felgu, gumu i vjerojatno zadnji most, i na moju žalost više nije bilo spasa. Dao sam maksimum od sebe da se probijem naprijed, ali jednostavno nije išlo. Kako mi je počeo trogodišnji ciklus Polo kupa, tako mi je i završio. Na prvoj utrci u Poreču pukla mi je guma i startao sam zadnji, a priča se završila u Dugopolju. Inače, prva sezona kupa za mene je bila srednja žalost, druga godina savršena, a treća odlična sve do zadnjeg nastupa. Jedna sekunda i doviđenja.

Vilko Kustec

Dva treća mjesta – odlično. Prije Dugopolja bio sam na šestom mjestu u trogodišnjem ciklusu Polo kupa i s realno malim šansama za uspjeh. Ipak, rekao sam idem probati, a ujedno mi je pomoglo u ostvarenju tog cilja odustajanje Nikpalja u prvoj vožnji. Mislim da sam sada treći u ukupnom poretku sve tri godine sa svega dva boda više od Bradarića. Mislim da je Polo kup veliki uspjeh, pogotovo kad se sjetim prve sezone kad nas je znalo biti gotovo 30 na stazi. Nažalost pred kraj malo se to osulo, ali bilo je pravih vozača i odličnih vožnji. Ja malo toga vidim iz auta za vrijeme utrke, ali mislim da su gledatelji mogli uživati.


Martino Bradarić

Nije mi od samog početka treninga sve sjelo na svoje mjesto i nisam mogao u prvoj utrci stizati druge, jer je ovo poprilično uska i zahtjevna staza. U drugu utrku startao sam prvi i znao sam što me čeka. Da ne bi bilo zabune, znao sam da se Sitarić i Pokos bore za trogodišnji ciklus i rekao sam im obojici: "Dođite mi i ja ću vas pustiti". Sitarić je bio iza mene, a da je bio i Pokos i njega bih pustio. Nema se tko ljutiti na mene, jer to je žar borbe, a nažalost netko je morao izgubiti. Što se tiče trogodišnjeg ciklusa presretan sam, jer iako sam izbivao cijelu jednu sezonu uspio sam na kraju biti treći.

Robert Nikpalj

Na prvom treningu sam napravio najbolje vrijeme, ali za drugi trening smo zabrljali s pritiscima guma tako da sam startao treći, što u biti i nije izgledalo loše s obzirom da su Pokos i Sitarić bili nabrijani. Kako se meni čini Pokos je taktizirao i pustio Sitarića ispred jer je to njemu bilo dovoljno, a ja sam se borio s Kustec. Vozio sam defanzivno dok ga se kako to mi kažemo "riješim", a kad sam uspio napraviti minimalan odmak počeo sam se približavati Pokosu, iako sumnjam da bih ga stigao. Kako je ovo gradska utrka često idem blizu rinzola, pa čak ga i lagano ližem. Međutim, opet ja "pegula" jer je rinzol bio puknut i poput noža mi je zarezao gumu. Morao sam odustati i tu sam izgubio mjesto viceprvaka, a možda i prvaka. Vidite što se Pokosu dogodilo u drugoj utrci i za titulu bi se borili Sitarić i ja. Poprilično sam tužan, ali to su utrke. U drugu utrku startao sam zadnji i stvarno sam se borio. Mislim da sam njih šestoricu uspio skinuti i da sam napravio najbrži krug, ali jednostavno je prekratka utrka za nešto više od toga. Mislim da je Polo kup bio pun pogodak; i po broju natjecatelja i po atraktivnosti i odličnim vožnjama. Volio bih da se pojedini vozači mogu dodatno educirati čisto zbog atraktivnosti utrka. Mi smo tu ipak zbog svog gušta, ali najviše zbog publike. Najlakša stvar je nekoga izbaciti u zavoju, međutim treba se voziti kao npr Pokos i ja na Grobniku i tu publika uživa.

Autosport.hr