"Više ne brojim Sitarićeva izguravanja"


Utrke Polo kupa na Grobniku prošle su uz uobičajena uzbuđenja, a kako su nastupe doživjeli sami vozači pročitajte iz izjava koje smo prikupili nakon utrka.Ivan Pokos

Prva utrka bila je puno lakša od druge; jasno izuzev zadnjeg kruga. Startao sam prvi i cijelu utrku sam vodio ispred Sitarića. Sredinom utrke auto mi je malo "klonuo" tako da me Sitarić stigao, a onda me u zadnjem krugu, ne znam iz kojeg razloga, izbacio van. Ipak, uspio sam se vratiti na stazu i na kraju završiti drugi. Druga utrka je bila naporna i teška, ali u svakom slučaju se isplatilo pomučiti za prvo mjesto. Što se tiče Sitarića stvarno ne znam što bih više rekao. Nije da mu brojim, ali ovo mu je već treći put. Ne znam, ne znam zašto, ali očito se treba tako voziti, pa ćemo se onda svi tako voziti.  

Marko Sitarić

Idemo odmah o zadnjem krugu prve utrke. Po meni je riječ o Pokosovoj maloj nepažnji u kojoj je na kraju izvukao deblji kraj, a ja završio kao pobjednik. Zaista mi je žao, jer znam da će opet pomisliti da sam ga namjerno izbacio, ali stvarno nema riječi o tome i nije bilo nikakve namjere. Što se tiče druge utrke on je malo bolje iskoristio situaciju na stazi, ja sam zapeo u gužvi i na kraju mi je to falilo. Sve u svemu treće mjesto zadovoljava.  

Robert Nikpalj

U prvu utrku sam startao treći, ali po svom običaju opet sam loše startao. Pao sam za jedno mjesto, Ergović me prešao i imao sam dosta muke s njeim da vratim poziciju. U međuvremenu, Pokos i Sitarić već su se odvojili, a iako sam im se pomalo približavao premali je bio broj krugova na ovoj utrci da bi ih uspio napasti. U svakom slučaju prezadovoljan sam s trećim mjestom. Za drugu utrku 8 prvoplasiranih je mijenjalo mjesta tako da sam startao sa šeste pozicije. Ovog puta vrlo, vrlo dobar start i znao sam da će u prvom zavoju najvjerojatnije svi ići unutarnjom putanjom braniti poziciju, a ja sam malo više riskirao i išao s "vanjske" doslovno bez puštanja gasa. Bilo je na granici, no uspio sam i već u drugom zavoju bio sam treći. Još krug, dva i bio sam na vodećoj poziciji. Međutim, Pokos je isto tako odradio vrhunski posao iza mene. Prešao me je, a iako sam ga uspijevao pratiti nisam ga mogao proći jer on je jednostavno preiskusan i prekvalitetan vozač.  

Ivan Ergović

Prva utrka bila je odlična. Već na samom startu prošao sam dva auta i bio sam treći par krugova. Međutim, Nikpalj je ipak bio brži i nisam se više mogao braniti, tako da me prešao. Zadržao sam četvrto mjesto, a pred sami kraj Bradarić mi se približio, no ipak sam se uspio obraniti. Drugu utrku završio sam zadnji jer ili mi je auto potrošio 20 litara što je nemoguće ili je nešto "crklo".  

Goran Drndak

U prvoj utrci krenuo sam deseti i natjeravao sam se sa Sajkom koji je na kraju ipak bio bolji od mene. Nakon što su dvojica odustala završio sam osmi što mi je osiguralo prvu startnu poziciju u drugoj utrci. Moj prvi "pole" position u karijeri. I to sam iskoristio loše i opet završio osmi jer sam imao problema s autom i snagom koja mu pada. Opomena? Malo su mi kočnice bile lošije zadnjih par krugova.

Autosport.hr