Izjave vozača Polo kupa na Grobniku


Martino Bradarić

Na "užarenim" subotnjim kvalifikacijama nisam se pretjerano iskazao i bio sam tek sedmi, no srećom već na samom startu uspio sam se probiti za dvije pozicije. Ipak, dosta su me koštali "ulasci" izvana i guranja, što sam pak uspio iskoristiti u nedjelju. Drugu utrku startao sam četvrti i bilo je stvarno super – napeto i uzbudljivo do samog kraja, a još kad uspiješ pobijediti tada ti je cijeli vikend odličan.  

Domagoj Pereković

Što se tiče prve grobničke utrke startao sam treći i već u prvom krugu u riječkom zavoju uspio sam proći Magdića s unutarnje strane. Nakon toga sam se cijelu utrku vozio iza Pokosa, dosta smo se "fajtali" s par laganih kontakata, ali sve je to normalno. Ipak, mislim da ga je spasio safety car, jer vjerujem da bih ga uspio napasti. Nakon što je otišao safety car malo sam zaspao i prešao me Magdić, ali dva kruga prije kraja uspio sam mu vratiti i završiti utrku na drugom mjestu. U drugu utrku startao sam kao mala "beba", ostala mi je ručna na drugom zubu i već na samom početku našao sam se na 12. poziciji. Nakon toga je bila borba cijelu utrku, ali barem mi je bilo zanimljivo i na kraju uspio sam završiti četvrti. Ne mogu reći da sam zadovoljan zbog ručne, ali barem je vožnja bila vrhunska.  Robert Nikpalj

Prva utrka? Oh, davno je to bilo. Šalim se, startao sam šesti i to katastrofalno, ali doista katastrofalno. Odmah sam izgubio dvije pozicije i tada su nastali problemi. Ovi iza ne mogu me preći, a ovi naprijed odlaze, ali pak, uspio sam se vratiti na početnu poziciju. Budući da mi je motor još od prošlogodišnjeg Poreča netaknut i da pomalo gubi snagu pokušao sam ići na taktiku čuvanja guma i čekanja prilike, jer je ekipa naprijed vodila žestoku borbu, pa eventualno ako netko napravi pogrešku da ju iskoristim. U nedjelju sam startao treći i ponovno sam loše startao. Dali je to ne treniranje ili možda moje neznanje (moguće, vrlo lako), ali ponovno sam pao dva, tri mjesta. U biti ista stvar kao i dan prije, ali ovog puta sam bio blizu ekipi koja se borila. Ništa na silu, niti glavom kroz "zid", već sam čekao svoju priliku i napokon sam je dočekao.  

Marko Sitarić

U prvom nastupu već sam se bio pomirio s tim da ću završiti peti, jer sam mislio da nemam šanse preći Bradarića i Magdića, ali u zadnja dva kruga uspio sam iskoristiti gužvu i završiti kao treći. Za razliku od prve, druga utrka bila je relativno dobra. Imao sam kontakt s Pokosom, ali nije to bilo ništa strašno, niti je bilo ikakve namjere. Imao sam unutarnju putanju, a on je bio s moje desne strane. Dobio sam udarac u zadnji dio auta, netko me je pogurao i dobio sam inerciju, ali namjere stvarno nije bilo. Vidio sam u tom momentu da je on mene malo udario, ja njega, ali još jednom ponavljam bez ikakve namjere. On je tada izgubio mjesto, dva, a da sam ja mogao ili morao popustiti vjerojatno bih ja izgubio par pozicija, ali morao sam gledati svoju stranu.  

Ivan Pokos

Subotnja utrka bila je stvarno zanimljiva i dobra, a svi su bili vrlo blizu. Imao sam malih problema sa zadnjim krajem, sa špurom, i nakon što smo to popravili već na početku druge utrke vidio sam da sam jako brz. U jednom zavoju na kočenju počeo sam pretjecati i došao sam do Magdića. Sitarić je ostao negdje sa strane ili iza mene i na izlasku me udario. Vidi se i na kameri da me je tri puta udario i nagurao na pasicu, iako je imao dosta mjesta i mogao je proći. Nažalost tako je ispalo, a meni se uz to svinula felga i ispustio zrak iz gume, tako da sam do kraja utrke vozio na praznoj gumi.

Autosport.hr