Vozači Polo kupa uoči 'maratonke'


Kako su se pripremili, što misle o 'maratonki', mijenjanju guma itd saznali smo od nekolicine vozača VW Polo Castrol Pirelli kupa.Ivan Pokos (1. u ukupnom poretku):

Pa zar je potrebno se pripremati za utrku? Moraš biti spreman u bilo koje
doba dana i noći! Promjena guma će biti neophodna ako zeliš biti brz kroz cijelu utrku. Utrku izdržljivosti treba završiti, a pomogućnosti i pobijediti, pa zato i je utrka, ali mislim da ću se ovaj puta poslužiti s Ackovom taktikom a ona se zove KALKULATOR. Utrka izdržljivosti je super ali se po mojem mišljenju dobiva premalo bodova. Trebalo bi povisiti bodove barem za 10 po svakom mjestu.

Marko Sitarić (2.):

Za utrku se nisam posebno pripremao. Da li ćemo trebati mijenjati gume? Teško mi je o tome govoriti s obzirom da to ovisi o nekim elementima, a to su vremenski uvjeti i slično. No, s obzirom na grobničku stazu na kojoj je asfalt relativno grub moguće je da će se gume trebati mijenati.  Očekujem uzbudljivu i zanimljivu utrku na kojoj će svi vozači željeti što bolju poziciju s obzirom na sistem bodovanja. Pokušat ću napraviti najviše što mogu. Mislim da će najvažnija za plasman biti dobra procjena i zbivanja u boksu. Držim da je utrka izdržljivosti zanimljiva i nije loše da se za promjenu i odvozi jedna takva utrka. Jedino možda što mislim da nije dobro, to je da se dodjeljuju dupli bodovi, pa tako o jednoj utrci na kojoj možda možeš biti „izbačen“ ili slično, ovisi ti cijela sezona odnosno ne možeš više biti konkurentan.

Marko Pavić (3.):

Što se tiče pripremanja za utrku, nisam baš prezadovoljan. Naime, same pripreme za tu trku su puno slabije nego prošle sezone za maratonku, najviše zbog obaveza koje su, nažalost, neizbježne pa opet na ovu utrku idemo napamet. Nisam trenirao na Grobniku, pa ću se morati osloniti na kvalitetu mojih mehaničara i automobila, za kojeg se nadam da će izdržat bez problema. Ja ću očito opet usred utrke skužit šta bi bilo kad bi bilo... Što se tiče mijenjanja guma mislim da će bit raznih varijanti... ja osobno znam svoju taktiku, koju naravno pokazujem tek na samoj trci. Ova utrka mi odgovara jer uvijek pripremam auto na takav način i isto tako mogu odvest dobar tempo kao vozač bez velike oscilacije, a to je po meni najbitnije na ovoj utrci, stoga od očekujem dobar rezultat (da ne kažem najbolji)! Utrka izdržljivosti kao takva mislim da je u kup natjecanjima poželjna i općenito mislim da bi naše utrke trebale bit duže. Više dolazi do izražaja vozač, tehnika i kvaliteta automobila. Želim svima uzbudljivu, fer i korektnu vožnju sa puno uspjeha!!!

Siniša Krainc (5.):

Mene samo muči jedna stvar,  a to je što neću moći voziti Polo na Buzetu i Skradinu, jer ne mogu nastupati sa dva automobila, a vozim i PH na brdskim stazama. Ako sada završim maratonku na dobrom mjestu onda ću sa Buzet voziti sa Polom. To ću odlučiti nakon utrke. Veselim se ovoj utrci i vjerujem da ću ostvariti dobar rezultat!


Domagoj Pereković (8.):

Pripremao sam se fizički i psihički. Mislim da sam za utrku spreman. S obzirom na trajanje utrke od 150 minuta, mislim da će biti neizbježna zamjena guma, iako su se u prošloj sezoni na utrci izdržljivosti i gume pokazale izdržljivima. Kako nisam završio protekle dvije utrke izdržljivosti, ovo je treća sreća pa očekujem da ću ovu završiti, i to na  postolju ili u najmanju ruku dobiti drvenu medalju. Ovu utrku smatram velikim izazovom, a izazove volim, stoga jedva čekam!

Robert Nikpalj (9.):

Na žalost, za utrku se nisam pripremao ni fizički, ni psihički, a što je najgore, auto nisam ni pogledao. Što se tiče guma, mogu samo pretpostavljati, jer na žalost, za razliku od nekih, nisam trenirao na Grobniku, ali mislim da bi se moglo izdržati cijelu utrku bez izmjene guma. Od utrke ne očekujem ništa, kako bude, bit će, ali bih volio da se vozim 150 minuta i da uživam u vožnji. Utrka izdržljivosti, ne da je dobra, nego bi je trebalo voziti svaki put na Grobniku, s tim da se vozi i jedna obična utrka dan ranije. Ja sam čak za to da se poveća broj krugova na svim utrkama. Na utrci izdržljivosti se može taktizirati, dolaze do izražaja vozači koji čuvaju gume, kočnice, tako da i oni vozači koji nemaju toliko dobre automobile mogu kroz utrku napredovati u plasmanu.

You have no rights to post comments

Autosport.hr