Alduk: "Sigurnom vožnjom do pobjede"


Nakon današnje utrke VW Polo Castrol Pirelli kupa prikupili smo izjave sudionika.Martino Bradarić

Bilo je super, borba od samog početka do kraja. Bio sam drugi, u jednom trenutku čak i prvi, no nakon kontakta s Pokosom javili su se problemi i nisam mogao održavati više istu brzinu vožnje, no na kraju ipak sam zvršio treći. Zadovoljan sam jer je u igri ipak veliki broj bodova.Ivan Pokos
Šta da vam kažem, safety car mi je oduzeo dragocjenu prednost koju sam imao planski jer sam tako i gume napumpao, no nakon drugog odlaska safety car-a sa staze Bradarić me napao, imali smo mali kontakt u "zagrebačkom", uspio sam se izvući, ali vjerojatno me taknuo po gumi i do kraja ravnog dijela već mi je ispustila, zatim smo se još jednom takli, ja sam izletio, morao na promjenu guma i to je to.

Jelena Gajski

Super je bilo, mislila sam da neću izdržati. Jedino mi je žao što sam bila sama jer su me već u prvom krugu izgurali, no možda je i bolje tako da sam mogla fino trenirati na stazi.

Ante Alduk
Startao sam 12. već u prvom zavoju bio sam deveti, a vrlo brzo i 6. Nakon 15-ak krugova na izlasku iz "rupe" okrenula mi se sklopka i ponovno sam pao u poretku, no na kraju sam ipak pobijedio zahvaljujući neodlasku u boks. Imao sam takvu taktiku i sigurnom vožnjom uspio sam pobijediti.

Domagoj Pereković
Utrka je krenula relativno dobro, startao sam 11. i brzo sam se uspio probiti naprijed, sve dok nije došlo do prvog kontakta s Aldukom u "dvojci" gdje me je par puta udario, nakon toga me je i Milokanović i zatvorio mi se "špur". Otišao sam i odradio boks dok je bio safety car na stazi i par krugova nakon toga došlo je do još jednog kontakta, ovaj put je bio Šarić koji me u "riječkom" zavoju pokušao izgurati van i na izlasku iz zavoja počelo me nositi zbog kontakta, ponovno me udario i završio sam vani na bankini.

Marko Pavić
Utrka je krenula dobro, baš onako kako smo planirali i mislim da sam imao varijantu za 1. mjesto. Iskoristio sam situaciju safery cara da odem u boks i natočim gorivo, ali možda nisam niti trebao, no nažalost nisam imao puno mogućnosti da treniram zbog obaveza i da ispitam dali ide bez "tankanja", a očito je išlo i nepotrebno sam ušao u boks i pao na zadnju poziciju. Počeo sam forsirati i skidati jednog po jednog i došao na prvo mjesto. Mislim da sam pokazao što znam i odvezao dobru utrku, međutim nekorektnost nekih vozača, točnije Ante Alduka dovela je do toga da se porazbija par vozača i u predzadnjem krugu sam završio na četvrtom mjestu. Realno bio sam brži i mislim da sam trebao pobijediti.

Denis Grdić
Najviše sam se pripremao za ovu utrku jer donosi i najveći broj bodova, iako početak sezone nije bio uspješan za mene, da li zbog mene ili auta, ipak mislim da zbog auta što je pokazao i Ogulin koji uz Buzet i Učku najviše volim. Radili smo na taktici da ne mijenjam gume niti dotačem gorivo, u principu znali smo to još prije mjesec dana kad sam napravio 50-60 krugova i vidio da će funkcionirati. Bilo me malo strah da ne bi bilo kontakata s drugim vozačima i tehničkih kvarova, iako sam uletio pomalo bezglavo u par "fajtova", no srećom i drugi su to činili i omogućili mi da im se približim. Na kraju je ispalo dobro i  zadovoljan sam drugim mjestom.

Autosport.hr