Ispiši ovu stranicu

Održana skupština ORK Schnee, slijedi natjecanje u Ribniku


Jedan od najmlađih Off road klubova - ORK Schnee, odradio je i svoju prvu redovnu izvještajnu sjednicu skupštine na kojoj su izneseni klasični izvještaji. Nakon što je sjednicu skupštine otvorila Predsjednica ORK, Snježana Jurić, pozdravivši sve prisutne uz zahvalu na odazivu i dolasku, nastavilo se prema točkama dnevnog reda koji je sadržavao nezaobilazne točke od otvorenja sjednice skupštine, utvrđivanja i usvajanja prijedloga dnevnog reda; izbora tijela (verifikacijska komisija, zapisničar, ovjerovitelji zapisnika…); raznih izvješća - Verifikacijske komisije o utvrđivanju broja nazočnih s pravom glasa, izvješće o radu Predsjedništva i samog kluba, izvješće o radu odbora za klupska i dr. druženja, financijsko izvješće za proteklu godinu; planova za 2009. godinu u vidu aktivnosti i u vidu financija; točke "razno" koja je obuhvaćala pitanja, prijedloge i raspravu, riječ gostiju, podjelu zahvalnica i priznanja te na kraju i završnu riječ nakon koje su svi pozvani da se ostanu na skromnom domjenku.Ono što je najzanimljivije za klub koji postoji tek malo više od godine dana je da je doslovno svaki mjesec bio aktivan na raznim područjima od odrađenih klupskih sastanaka i sastanaka HORS-a, preko posjeta natjecanjima i druženjima, aktivnosti po pitanju organizacije njihovog 1. Schnee off road Kupa 2009., odrađivanja humanitarne akcije, aktivnosti odbora za klupska i druga druženja i sl.. Financijsko izvješće tajnika kluba g. Nebojše Gvozdića je pokazalo da klub nije godinu završio u minusu i da je prikupljenim sredstvima od članarina, donacija i sponzorstava uspio odraditi zacrtano te završiti prvu godinu u pozitivi.

Prema planu aktivnosti u 2009. godini, klub je pred sebe postavio zadatke organiziranja 1. Schnee off road natjecanja zadnji vikend u ožujku 2009. (28/29.03.2009.), akcije čišćenja terena u nadležnosti Općine Ribnik, kao i pomoć lovačkom društvu "Srnjak Ribnik" oko nabavke hrane za divljač te dovoz do hranilišta, sudjelovanje na svim natjecanjima i druženjima kroz cijelu sezonu, organizacija "male off road škole" za članove (teorija i praksa čitanja road booka, rad s vitlom, podešavanje (kalibriranje)  putnog računala i sl.), odrađivanje najmanje jedne humanitarne akcije, priređivanje druženja, održavanje proglašenja najboljih klupskih natjecatelja i još puno toga. Sve stavke su okvirno uključene u financijski plan za 2009. prema kojem bi planirane aktivnosti trebale biti i realizirane.U nastavku sjednice, klub je dodijelio zahvalnice za pomoć u radu sponzorima i prijateljima i to: OPĆINI RIBNIK, LD "SRNJAK RIBNIK", GUMA PROTEKTU, RADIO 047, 4X4 & SUV MAGAZIN, ORBIS D.O.O., MESNICA I KLAONICA KALINSKI, APO SRABINEC, KEMEX-DELTA, HUMKO - LUKOIL, PANDA D.O.O., PAJO OPTIKA, TECHNOTON SYSTEM, AUTO-PRIJATELJ, MX MOTO KLUB, MILJENKU BOLANČA - ŠILJI I MLADENU KLEMENČIĆ i to zbog izvrsne suradnje koja je ostvarena. Najboljim natjecateljima kluba su dodijeljena priznanja, a klub će vozačima umjesto pehara, kroz godinu uplatiti najmanje po jednu startninu:

NAJBOLJI HARD VOZAČI
1.    UROŠ JEREB
2.    MATIJAŽ ŽAGAR
3.    DANIEL BELOŠEVIĆ

NAJBOLJI HARD SUVOZAČI
1.    BRUNO MILIČKI
2.    MARKO MIHAEL LIPOVEC
3.    SNJEŽANA JURIĆ

NAJBOLJI SOFT VOZAČI
1.    NEBOJŠA GVOZDIĆ
2.    ZORAN LENART
3.    STJEPAN JAKOPČIĆ

NAJBOLJI SOFT SUVOZAČI
1.    RENATO KLARIČIĆ
2.    BRUNO MILIČKI
3.    NEBOJŠA GVOZDIĆ
Zahvalnice su dobili i oni članovi sa najviše prikupljenih bodova u sezoni 2008., sukladno klupskoj odluci o proglašenju najaktivnijih članova-posjetitelja druženja i natjecanja:
NAJPRISUTNIJI POSJETITELJI DRUŽENJA I NATJECANJA
1.    GORDAN ČEAK
2.    NENA ERAK
3.    BRUNO ČEAK
4.    DAVOR BELOŠEVIĆ

Također, dodatno su zahvalili ljudima koji su najviše doprinijeli radu kluba za što su kao najjače kriterije gledali doprinos po pitanju aktivnosti te rada na pripremi natjecanja.POSEBNO ZALAGANJE U KLUBU (vlastite donacije, rad na trci, zalaganje u klubu…)

1.    NEBOJŠA GVOZDIĆ
2.    MATJAŽ ŽAGAR
3.    MARKO MIHAEL LIPOVEC
4.    UROŠ JEREB
5.    ANĐELKO SRABINEC
6.    GORDAN JELAČA
7.    GORDAN ČEAK
8.    STJEPAN JAKOPČIĆ
9.    NEVEN KUHARIĆ

Priznanja su dodatno dobili i IVANČICA MATUŠA - za posebnu hrabrost i nepokolebljivost u teškoj bolesti koja ju je zahvatila prije godinu dana, te BRUNO ČEAK i NEDIM PERVIZ - kao najmlađi članovi kluba, ljubitelji off roada. Predsjedništvo kluba je dodijelilo zahvalnice za izuzetno zalaganje i samoinicijativni rad i doprinos u realizaciji 1. redovne izvještajne sjednice skupštine ORK Schnee odboru za klupska i druga druženja, koje je na sebe preuzelo organizaciju skupštine kako bi rasteretili predsjedništvo:

1. DALIBOR LONČAR, Predsjednik odbora
2. STJEPAN JAKOPČIĆ, Član odbora
3. GORDAN JELAČA, Član odbora
4. GORDAN ČEAK, Zamjenik Predsjednika odbora, a RENATO KLARIČIĆ je dobio zahvalnicu za pomoć i doprinos u radu odbora povodom ove prve sjednice skupštine. Članovi kluba su samoinicijativno odlučili iznenaditi Predsjednicu kluba te su joj priredili iznenađenje u vidu prekrasnog buketa i zahvalnice za "nesebičnu pomoć, odricanje, doprinos i sudjelovanje u organiziranju prve ORK Schnee utrke 2009.", uz što su priložili i donaciju za lakši daljnji nastavak rada na trci.Sve u svemu, prema dosadašnjem radu, ORK Schnee definitivno planira odraditi zacrtano, a prva od "većih" stavki im je što kvalitetnije odraditi vlastito natjecanje kojim će se ujedno i otvoriti Off road sezona, i na kojem će neke od posada zaraditi i prve bodove za Off road Kup 2009. Kako je termin natjecanja zadnji vikend u ožujku, teško je prognozirati vrijeme i vremenske uvjete, no ovi off roaderi se nadaju da će za sam vikend biti suho, ali da će do početka vikenda biti dovoljno kiše kako se blato ne bi osušilo i kako bi uvjeti za posade i terenska vozila bila što prikladnija ovom sportu.


Autosport.hr