Istra Challenge 2006., najava


Četverodnevno natjecanje pod nazivom Istra Challenge 2006. koje će se ove godine održati po 5. put (28.-31.10.), promijenilo je lokaciju održavanja pa će se natjecanje održati u Buzetu i okolici za razliku od prošlogodišnjih lokacija u blizini Tinjana u srcu Istre.Organizator, Off road klub "Kamo oko vidi", najavljuje 4 dana pakla, a obzirom na vremensku prognozu sa kišom i istarski teren, vjerojatno nije daleko od istine.

Prema dosadašnjim informacijama, samo dvije HR posade su prijavile svoj dolazak i to pobjednička posada 2004. godine - Darko Brezovec i Robert Helfrih u Suzuki Monsteru, te Bruno Milički i Snježana Jurić u Toyoti LC.Prema nekim najavama, moguće je da se pojavi još koja posada sa predznakom HR, a organizator očekuje najviše posada iz Italije, Slovenije, Engleske i Austrije. Najbolje je pričekati 28.10. (subotu) za kada je planiran početak Challenge.

U planu su 4 teška dana extreme vožnji (subota, nedjelja, ponedjeljak i utorak), puna hard terena na kojima će se vidjeti koliko su domaće posade i njihova vozila pripremljena. Ovakva natjecanja je bitno odvoziti do samog kraja.Teško je parirati strancima kojima nije toliki problem ulagati u vlastita vozila kao našim dečkima, a na žalost, u "Lijepoj našoj" prvo morate postati Janica da bi vas i sponzori primijetili (jer tada ONI imaju veću koristi prilikom sponzoriranja) - časti iznimkama. Iako je bitna i sama pozicija u ukupnom poretku na kraju natjecanja, ipak je važnije izdržati do kraja, ma na kojem mjestu se nalazili.

Hoće li - i koliko (?!) vozila izdržati ne isplati se prognozirati. Prošlogodišnja prevrtanja na navodno "pitomijem" terenu od ovogodišnjeg (prema najavi organizatora) ostavljaju prostor ljubiteljima klađenja.

Da ne bi pretjerivali, "čitamo se" nakon Istra Challengea - poželite sreću hrvatskim posadama!

Autosport.hr