Off road festival Kneginec '06, najava


Organizator - Off Road Club Kneginec (ORC Kneginec) trebao bi biti prvi koji će ozbiljnije primijeniti Prijedlog pravilnika (PP) koji su početkom ove godine hrvatski off roaderi pokušali dogovoriti za sve one organizatore koji su voljni uključiti svoja natjecanja u bodovanje za Kup Hrvatske u off roadu.Kako zbog obveza koje su uslijedile nakon drugog sastanka nije bilo prilike za sazivanje 3. sastanka na kojem su se klubovi trebali izjasniti, tako je ostalo "visiti u zraku" da li će klubovi prihvatiti i doraditi PP te ga preimenovati u "Pravilnik", ili će jednostavno i dalje raditi natjecanja svaki po svojim pravilima.

Njihov Pravilnik za ovaj 6. susret off roadera velikim dijelom i jest prilagođen PP. Stavka koja "bode u oči" je bodovni sustav po kojem se prema PP boduje prvih 8 vozila (odnosno posada, vozača, suvozača, klubova) i to po sistemu F1 (10-8-6-5-4-3-2-1), a po Pravilniku koji će važiti na kneginečkoj trci, bodovati će se prvih 10 vozila (odnosno posada, vozača, suvozača, klubova) i to: 20-15-12-10-8-6-4-3-2-1.

Da li će i ostali organizatori koji žele svoja natjecanja uvrstiti u Kup prihvatiti prvi ili drugi sustav bodovanja, ovisiti će i konačni poredak na kraju godine.

Naime, ako će neka natjecanja biti bodovana na jedan način, a druga na drugi, opet ništa od ozbiljnosti i namjere off roadera da se uvede malo reda u natjecanja. Bez obzira na sve, ORC Kneginec je pokazao svojim Pravilnikom da misli najozbiljnije da se stavke iz PP-a počnu primjenjivati.

Osim toga, ovo bi i tako trebala biti prva od nekoliko ovogodišnjih trka na kojima bi se primjenjivala jednaka pravila koja su predložili sami predstavnici 11 hrvatskih off road klubova.Tako će se u Turčinu idućeg vikenda po prvi puta voziti road book HARD i SOFT u koji će kao posebni ispiti biti uvršteni i dosadašnji zasebni extreme ili brzinci.

Road book će biti limitiran vremenom prolaska od 6 sati, a što se neće uzimati u obzir osim u slučaju ako vozilo u tom vremenskom periodu ne stigne na cilj - tada će ta vozila biti diskvalificirana. Za svaki posebni ispit uzima se vrijeme prolaska za poredak, a prema prolaznom vremenu na kraju će se dodjeljivati bodovi.

Na kraju, za konačni poredak zbrajati će se samo osvojeni bodovi i na temelju zbroja bodova dobiti će se konačni poredak.Do sada su se extreme ispiti (super i/ili noćni) vozili zasebno i zasebno su nosili nagrade kao i brzinci, no od sada, počevši sa kneginečkim natjecanjem, extreme je samo jedan od posebnih ispita koji se boduje za plasman u HARD road booku, a brzinac je posebni ispit koje se zasebno boduje i pribraja svim posadama koje će prijaviti SOFT road book.

Pravilnik možete pročitati na:
http://www.schnee-hr.com/images/2006/ORCKneginec-pravilnik2006.pdf

Program za 6. Off road festival - Kneginec 2006. izgleda ovako:

17.06.2006 (subota)
- 09:00 - 10:00 sati prijave
- 10:45 briefing
- 11:00 start road book-a
- oko 20:00 start još jednog posebnog ispite
- ... luda zabava do zore

18.06.2006 (nedjelja)
- 11:00 start - brzinci
- 12:30 start - brzinci javne i političke osobe
- 14:00 start zadnjeg posebnog ispita
- 18:00 podjela nagrada
- ... luda zabava do zore

Startnina:
- road book hard - 600,00 kn
- road book soft - 200,00 kn
- brzinac - 100,00 kn

Organizator zadržava pravo izmjene navedenog Programa!

Autosport.hr