Mrzli auto rally 2007., najava


AMD “Zanatlija” iz Zagreba organizira Ocjenski auto rally , pod nazivom Mrzli auto rally "Fuel set 2007" koji će se održati sa startom i ciljem na prostoru parkirališta poslovne zgrade “INA” Av. V. Holjevca 10, Zagreb, 10.03.2007. godine. Ovo natjecanje boduje se za Prvenstvo Hrvatske u tehničkim disciplinama te Prvenstvo Zagreba u ocjenskom rallyju za godinu 2007. Itinerer ukupne dužine 42,8 kilometara sadržava šest posebnih ispita  Predviđeno vrijeme trajanja rallyja po posadi iznosi 90 minuta, a prema skicama staze može se reći da će itinerer na kušnju staviti spretnost, ali i pripremljenost automobila obzirom da je dosta slalomskih dionica.

Za nastup je prijavljeno 48 posada, a posebnost ovog natjecanja je i vrijeme njegovog starta. Rally, naime, započinje u 20 sati, pa će posade osim sa sekundama i čunjevima voditi bitku i sa noćnim uvjetima. Da zanimljivosti time nisu iscrpljene pobrinuo se i podatak da će jedan od ispita spretnosti biti održan i na šljunčanom parkiralištu pored Inine zgrade na dijelu dionice kojom je nekada prolazio "prolog" brzinac Delta Rallyja.

Više informacija o samom rallyju te izgledu staze i itinerera dostupno je u posebnom pravilniku koji se nalazi na HAKS-ovim stranicama ili na sljedećem LINKU.

Autosport.hr