I treći put Laušin

Završio je i treći ovosezonski ocjenski auto rally koji je ovoga puta organizirao AŠAK "Udružene vozačice". Utrka održana na parkiralištu "Zrinjevca" unatoč hladnom i kišnom danu okupila je publiku, a startalo je čak 38 posada od prijavljenih 41.


foto: Marko Šivak

Kako se utrka bodovala za Prvenstvo Hrvatske i za Otvoreno Prvenstvo Zagreba, spomenimo prvo one u poretku Prvenstva Hrvatske. Već tradicionalno prvu poziciju zauzela je posada Antun Laušin i Lana Laušin u Hondi Civic, drugu Nenad Damarija i Luka Jergović u Ford Focusu, dok su treći završili Alen Prodan i Sanjin Prodan u Autobianchiju.U Otvorenom Prvenstvu Zagreba prva je bila posada Laušin/Laušin, druga Damarija/Jergović, a treća Damir Birt i Ivan Drenel u Hyundaiju.

Kod vozačica nastupile su tri posade, najspretnijom pokazala se Martina Mihok sa suvozačicom Ana Marijom Miletić u Renault Cliu, zatim Lana Frančić i Mirjana Šimek u Peugeotu 206, te Saša Bradarić Obućina i Ana Sesar u Hyundai Getzu.Najbolji juniori bili su Damarija/Jergović, slijedili su ih Birt/Drenel, te Marko Pikula i Ivana Bituh u Citroenu Saxo.


Autosport.hr