Nagrada Delta Timinga


AK Delta Timing je u nedjelju, 04.11.2007. po prvi puta bio organizator Ocjenskog Auto-Rallya za "Nagradu Delta Timinga 2007." na kojem je sudjelovalo 16 posada u 6 posebnih ispita spretnosti od kojih su se 4 obavljala u Karting centru Špansko, a preostala 2 su vožena na Zrinjevcu i na Bundeku.Kako je ovo natjecanje bilo Pozivno za Prvenstvo Hrvatske i uz to se vozilo za Prvenstvo Zagreba, može se reći da je skoro svaka posada imala šanse osvojiti pehar. Međutim, kao i na svakom natjecanju, i na ovom su neke posade iskakale više od drugih. Tu se prvenstveno ubraja posada u sastavu Antun i Lana Laušin koja je zaista iskoristila znanje i vještinu upravljanja Hondom Civic te tako "odnijela" nekoliko pehara više od drugih.

Glatkoću svladavanja ispita spretnosne vožnje između i oko čunjeva je pokazala i posada Forda Focusa u sastavu Nenad i Nataša Damarija, i da je Ford izdržao do kraja, vjerojatno bi rezultati bili drugačiji. Bez obzira, Nenad Damarija je odnio pehar za najbržu vožnju na prvom ispitu, te su oboje, i Neno i Nataša dobili pehare kao jedina posada koja zbog problema sa vozilom nije uspjela do kraja odvoziti ovaj OAR.Škripa i dim iz guma dodatno su uljepšali situacije te su ti vozači izazivali kod okupljenih spontane reakcije navijanja i pljeska. Istina, zbog sličnog, a neprimjerenog ponašanja na jednom od ispita, jedna od prijavljenih posada je dobila i usmenu opomenu, no na kraju je ipak sve prošlo dobro.

Među muškim i miješanim posadama se našla i jedna ženska posada koja je vozila malo opreznije od muških kolega, no kako je to vrlo mlada posada, vjerujemo da neće proći puno vremena do trenutka da se "muške" ekipe počnu brinuti. U svakom slučaju, dečki, stižu nove generacije i pripremite se na svježu konkurenciju.

Proglašenje je upriličeno u prostorijama Karting centra Špansko, gdje su se vozili početni i završni ispiti spretnosti.Natjecanju je prisustvovala gospođa Mira Latin, Predsjednica udruge "Udružene vozačice" kojoj je organizator predao prigodni poklon te joj zahvalio na dolasku kao i na ustupljenom prostoru na Zrinjevcu koji Udruga trenutno koristi.Gđa Latin se također zahvalila na pozivu i poklonu te je predala organizatoru, Dopredsjedniku AK Delta Timing g. Dautu Damarija, autorsko djelo u vidu slike te poželjela svima još najmanje 37 godina vožnje (koliko djeluju "Udružene vozačice").

Autosport.hr